Музей на обувките край Милано - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музей на обувките край Милано
Автор: Peika.bg
Музей на обувките край Милано

Още един повод да се качите на самолета до Милано. Освен заради едни от най-добрите разпродажби в Европа, районът си заслужава и заради един музей, който май си е точно на мястото – на обувките.

Само на 30-ина километра от Милано, на първия етаж на замъка на фамилия Сфорца вече можете да се разходите из историята на обувките – от древни времена до наши дни. Основата на музея е колекцията на производителя на обувки Пиетро Бертолини, който започнал да събира интересни екземпляри още през 30-те години на миналия век.

Тук можете в дълбочина да проследите историята на острите токчета (онези, които от появата си преди повече от 60 години до днес са символ на жените-съблазнителки), като е изложено и първото остро токчето, произведено от обущар във Виджевано. След Втората световна война Кристиан Диор заедно с няколко други световни дизайнери въвежда новата женска визия – с по-женствени дрехи, които изискват и съответните обувки. По това време (50-60-те години на миналия век) токчетата се правели от дърво, поради което и първите остри токчета причинявали повече неудобство на жените, отколкото изискан вид, защото имали неприятния навик да се сцепват най-неочаквано. Историята разказва как един обущар от Виджевано излязъл с решение – токче, изработено наполовина от дърво, наполовина от алуминий.

Музей на обувките край Милано

Ще видите още странни обувки, моди от различни епохи и обувки, принадлежали на знаменитости.

Полезна информация: Замъкът във Виджевано се намира в най-високата част на града (Кастело Сфорцеско - Castello Sforzesco). Работно време: вторник – петък 14:00 – 17:30, събота и неделя – 10:00 – 18:00. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин