Музей на водката ще отвори врати във Варшава - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музей на водката ще отвори врати във Варшава
Автор: Peika.bg
Музей на водката ще отвори врати във Варшава
Снимка: muzeumpolskiejwodki.pl

Любители сте на алкохолния туризъм и искате да пиете на ново място и това да минава за култура?

Е, вече може да ви зарадваме с новината, че в полската столица Варшава съвсем скоро врати ще отвори музей, посветен на водката. По предварителни планове той трябвало да бъде открит тази година, но сега се очаква той да стане достъпен за посетители през пролетта на идната 2018 г.

Интересното е, че музеят е разположен в някогашната фабрика за водка във варшавския квартал Прага. Районът около завода в наши дни е доста облагороден, има кафенета, бутикови магазини, галерии и жилищни сгради. Предвидено е да има и кафене към музея, в което да се предлагат типични полски специалитети.

В залите на музея ще бъде показано как от ръж, пшеница и картофи се произвежда чистата напитка с високо съдържание на алкохол. Интересен факт е, че нейното име, „водка“, буквално означава „малко вода“, което е доста подходящо наименование за субстанция от този калибър.

Полската традиция в производството на водка продължава вече над 600 години и именно това и масовата ѝ употреба в страната са причините тя да се превърне в своеобразен синоним на Полша.

Затова и от с
дружението Полска водка и центърът Конесер“ са се заели със задачата с реставрирането на фабриката за производство на водка и превръщането ѝ в атрактивна и артистична забележителност за туристите. Друга тяхна цел е да покажат на света, че водката всъщност произлиза от Полша, а не от Русия, както смятат мнозина. И вие бихте посетили това необичайно местенце, нали?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин