Музика и пеперуди… под Централна гара София - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музика и пеперуди… под Централна гара София
Автор: Георги Василев

Както знаем, първото впечатление е много важно. А какво първо впечатление оставя София пред хилядите хора, които всеки ден слизат на Централна гара? Мръсотия, боклуци, воня и търговия с крадени стоки са  характерните черти на подлеза на гарата - първото мястото, което посещават гостите на града.

Все пак живеем в Източна Европа. Нима има нещо по приятно от това да поемеш дълбоко въздух рано сутрин, да запушиш нос с ръка и да ускориш крачка, за да може по-бързо да се измъкнеш от лабиринта от тунели, който представлява подлезът. За щастие, група младежи от сдружението UnderGara се наемат да превърнат подлеза в едно по-приятно и по-свежо място.

UnderGara (букв. Под гарата) е сдружение, част от което е и групата "Destructive Creation", с които вече сме ви срещали. Тяхната цел е превръщането на подлеза в приятен културен център. А това предполага много работа и усилия.

Младежите започват в началото на септември 2013 г. с почистване на основния площад (около фонтана в подлеза), в което се включват и служители на Столична община. В чистенето вземат участие както доброволци, предварително разбрали за инициативата, така и случайни минувачи. Все пак кой не би искал да превърне подлеза в по-приятно място? За създаването на арт настроение над площада около фонтана са окачени цветни оригами с пеперуди, а приятната музика създава още позитивни емоции. А след добре свършената работа трябва и добра почивка, включваща игри на карти, шах и рисуване.

Музика ще звучи от подлеза на Централна гара всяка сряда между 18 и 20 ч. За музикалните участия и импровизираните концерти UnderGara изработват специална сцена от леко преправени палета, които ще бъдат използвани и за останалите събития в подлеза, през другите дни от седмицата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Peika. bg, 16.09.2013 | 17:59
Поздравленията са за UnderGara и Destructive Creation :)
beloslava, 16.09.2013 | 16:57
браво .. много сте яки да знаете !
Абонирайте се за нашия бюлетин