Музикални фестивали в Европа, които да посетите тази есен - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музикални фестивали в Европа, които да посетите тази есен
Автор: Peika.bg
Музикални фестивали в Европа, които да посетите тази есен

Тази есен Европа ще бъде разтресена от най-вълнуващите музикални фестивали! Вижте кои ще са горещите точки на Стария континент и изберете вашата следваща дестинация!

Заедно с Банка ДСК и новата им кредитна карта DSK-Wizz Air ви даваме и няколко съвета за по-лесно намиране на изгоден и удобен полет до фестивалните градове.

Следете нашата рубрика за още интересни и полезни съвети за пътешествия.

Enjoy Jazz Festival

Хайделберг, Германия
2 октомври – 17 ноември

Един от най-големите джаз фестивали в Германия, Enjoy Jazz предлага по един концерт на вечер в продължение на цели шест седмици. Оживеният фестивал е посветен на радостта от великите изпълнения и любовта към музиката. Мотото на фестивала, "Насладете се на джаза", произтича от убеждението, че трябва да отделите време, за да се потопите изцяло в даровете на тази музика и нейните изпълнители.

По време на фестивала ще можете да чуете още и класическа музика, авангард, рок, хип-хоп и електронна музика. В допълнение към уникалните концерти ще се организират майсторски класове, матинета, симпозиуми, партита и други интересни събития.

Как да стигнете до там?

Можете да летите до град Манхайм, тъй като едва ли ще откриете директни полети до Хайделберг. Маршрутът Манхайм- Хайделберг се обслужва всекидневно от 115 влака. Първият отпътува в 00:08 часа, а последният е в 23:38 часа. Пътят с него ще ви отнеме само 16 мин.

Музикални фестивали в Европа, които да посетите тази есен

***
Amsterdam Dance Event

Амстердам, Холандия
17 – 21 октомври

Това е един от най-големите клубни фестивали в света, който привлича над 370 000 фенове на електронната музика. В продължение на 5 дни можете да се насладите на над 450 събития и да чуете над 2 200 артисти. Партитата се провеждат в зали и клубове, в различни точки на града.

Как да стигнете до там?

Можете да кацнете на летище Schipol в Амстердам. То се обслужва от всички големи авиокомпании. Хубавото е, че полетите до Холандия вече са на много достъпни цени.

Музикални фестивали в Европа, които да посетите тази есен

***

Nordik Impakt 2018

Кан, Франция
24 - 27 октомври

Ако сте истински фенове на електронната музика, то Nordik Impakt е вашето място. По време на фестивала ще можете да се насладите на най-яките взривове от звуци и светлинни ефекти. Тялото ви ще започне да се движи само от енергията и ритъма на музика и сме сигурни, че няма да забравите това парти във френския град Кан. Тази година фестивалът празнува 20-ата си годишнина и организаторите обещават да бъде наистина епично.

Как да стигнете до там?

Можете да вземете директен полет до Кан, така ще спестите време и пари от прекачване на самолета. Огледайте се за полети, които са късно вечер, те ще ви излязат по-евтини от дневните. Освен това, ако използвате кредитна карта DSK-Wizz Air, при всяко пазаруване ще трупате точки и ще получавате отстъпки при покупка на самолетни билети!

Музикални фестивали в Европа, които да посетите тази есен

***

PITCHFORK 

Париж, Франция
1 – 3 ноември

Фестивалът представя не само най-известните имена в музикалната индустрия, но и много нови артисти. Там ще можете да чуете поп и електронна музика, както и инди рок, смесени по един много атрактивен начин. Pitchfork е сцена за алтернативна музика, която ще ви подари едно по-различно музикално изживяване. Освен концертите, посетителите ще имат възможност да посетят изложби, базари и още много интересни атракции.

Как да стигнете до там?

Париж е една от топ дестинациите, така че лесно ще си намерите билет дотам. Можете да кацнете на летище Шарл дьо Гол, а след това да се придвижвате в града с обществен транспорт.

Музикални фестивали в Европа, които да посетите тази есен

***

ICELAND AIRWAVES

Рейкявик, Исландия
7 – 10 ноември

Началото на фестивала е поставено преди 18 години и оттогава насам той е сред най-завладяващите музикални събития в света. В студените земи на Исландия определено доказват, че могат да се забавляват и то доста горещо. В рамките на 4 дни центърът на Рейкявик приютява няколко музикални сцени. Тази година през тях ще минат над 9000 участници – музиканти, артисти, хора от музикалната индустрия, медии. Трябва да знаете, че ако сте решили да посетите фестивала, трябва да имате навършени 20 години.

Как да стигнете до там?

Най-добре е да потърсите директен полет до Рейкявик, ако ще пътувате със самолет, тъй като фериботът от Дания работи само от април до октомври. Пристигнете ли в Рейкявик, можете да отидете до мястото на фестивала с обществен транспорт или пеша, в зависимост от това къде сте отседнали.

Музикални фестивали в Европа, които да посетите тази есен


***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин