На Олимпиадата в Сочи тоалетните са малко странни - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На Олимпиадата в Сочи тоалетните са малко странни

Ако смятате да посетите Зимните олимпийски игри в Сочи, може да се окажете изправени пред неочакван проблем.

Кореспондентът на BBC в Москва Стив Розенберг предизвика бурен смях и възмущение със снимката от Сочи, която сподели в Twitter във вторник. Журналистът, оказва се, е попаднал на интересно руско разбиране за лично пространство, а именно – тоалетна за двама. След вълна от коментари, изказващи съмнение за автентичността на фотото, Стив изрично посочва, че снимката не е правена на фотошоп. Заснета е в мъжката тоалетна на центъра по биатлон в Сочи, Русия.

Кадърът беше публикуван в световните медии, като вестник „Уошингътн поуст“ дори съобщава, че „руснаците с радост ретуитват снимката като доказателство за корупция, лошо строителство и каквото друго им хрумне“. Противници на руския президент Медведев и премиера Путин дори си поиграха на фотошоп и добавиха портрет на двама над вездесъщата двойка чинии.

Междувременно руски журналист посочва, че такива съоръжения има и на други места в Русия. Като се има предвид обаче колко внимание привлече снимката по цял свят, организаторите на Олимпийските игри едва ли са щастливи, че точно върху такива теми пада акцентът на тяхното спортно събитие.

Оригиналът на публикацията на Стив можете да видите тук.

Припомняме ви да не пропускате откриването на Зимните олимпийски игри и да се запознаете със забележителностите в Сочи. Актуални новини от игрите можете да следите в Sporta.bg.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин