На конни състезания в Бърдсвил Куинсленд, Австралия - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
На конни състезания в Бърдсвил Куинсленд, Австралия
Автор: Елена Исаева

Куинсленд е австралийски щат, който по площ е 5 пъти по  голям от Япония или Германия и е 7 пъти по – голям от Англия. В този щат живее най – голямата част от местното автентично австралийско население. Щатът има уникална природа, голяма част от природните му дадености са под закрилата на ЮНЕСКО – Големият бариерен риф, остров Фрейзър, както и екваториалните гори Кейп Йорк.

Куинсленд е често посещавана дестинация от любителите на подводни спортове, тук те могат да се запознаят с огромното разнообразие на подводния животински и растителен свят. Щатът е подходящо място за хора от всички възрасти, от малки до големи. Освен природните дадености, в щата има голямо разнообразие на лунапаркове, където можете да изразходвате натрупаните емоции и енергия, както и да се заредите с нови сили, релаксирани от една невероятна ваканция. Също така можете да отидете на сафари в някой от резерватите и парковете, където можете да видите кенгуру, а пък и при по – голям късмет то може да се осмели да достигне на по – близко разстояние до вас.

На конни състезания в Бърдсвил Куинсленд, Австралия
Снимка: pixabay.com

 

На територията на щата има редица лускозни ваканционни комплекса, намиращи се на Златния бряг, където, ако държите на лукса може да се поглезите или да покарате сърф.

В югозападната част на щата се намира малкото и не много познато градче Бърдсвил, с население от около 100 човека. Разположено е в малко населена зона в страната, където няма зеленина, почвата е пустинна, но за това пък тук можете да се уедините и да избягате от шума на големите градове. Ако попаднете на това място през първия уикенд на септември, ще станете свидетел и случаен наблюдател на ежегодните конни състезания, които привличат хиляди зрители от цялата страна. Състезанията се провеждат всяка година от 1882 г. насам, като са отменяни само през 2007 г. по време на пандемията от конски грип.

Организират се 13 надбягвания, като най – дългото от тях е за купата на Бърдсвил. Зрителите се събират не само да наблюдават интересните сътезания, но и за да осъществят срещи и запознанства с нови и непознати хора. По време на конните надбягвания навсякъде звучи приятна музика на живо, организират се допълнителни не по – малко интересни състезания. Приготвят се голямо разнообразие от ястия за хапване, разлива се бира, кой колкото желае, пробват се различни вкусотии, приготвени с много любов и желание от местните.

На конни състезания в Бърдсвил Куинсленд, Австралия
Снимка: pixabay.com

 

Друго забавление е шоуто на Фред Брофи, пътуващата боксьорска група, която опъва палатка за уикенда, в готовност да забавлява местните и посетителите на града.

Във времето на провеждане на конните надбягвания не може да се намерят места за отсядане, градът е малък, хотелите не са много, затова, ако решите да бъдете сред зрителите, непремено си направете резервация значително по – рано, в противен случай ще ви се наложи да опънете палатка навън на открито, място има достатъчно  за тази цел. За удобство на всички се предлагат временни полети на временно летище, което се намира срещу централния хотел в града.

Мястото е отдалечено, почти забравено от всички, там някъде в далечната пустиня на Куинсленд. Но защо пък да не си позволите едно по – различно пътешествие, интересно и привлекателно само по себе си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин