Заповядайте на разходка в цветен тунел! - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Заповядайте на разходка в цветен тунел!
Автор: Peika.bg
Заповядайте на разходка в цветен тунел!
Снимка: gtknj/Flickr

Искате екзотична дестинация? Това ви препоръчвате градините Кавачи Фуджи в японския град Китакюшу.

Съветваме ви обаче да я посетите през пролетта (най-добре между края април и началото на май месец), тъй като тогава може да я видите в пълния ѝ блясък. Въпреки че се намират на цели 5 часа път от Токио (и то с високоскоростен влак), определено няма да останете разочаровани от виолетовата разходка, която ще ви очаква в градините.

В Кавачи Фуджи може да се насадите на около 150 глицинии от 20 различни вида, цъфтящи във всевъзможни нюанси на виолетовото, както и в бяло, синьо и розово. Именно затова популярният тунел, който те образуват, е толкова впечатляващ и запомнящ се.

Заповядайте на разходка в цветен тунел!
Снимка: gtknj/Flickr


Имайте предвид, че ако отидете през друго време на годината, ще бъде далеч по-невпечатляващо – ще се натъкнете на огромна маса от усукани клони и нищо повече. Да, красотата на глицениите може да бъде видяна за съвсем кратък период от време, но със сигурност си заслужава. Щом влезете в тунела, веднага ще усетите свежия аромат на множеството цветчета, който ще ви опияни.
Заповядайте на разходка в цветен тунел!
Снимка: gtknj/Flickr


Градините са отворени през 2012 г., след което бързо се превръщат в популярна туристическа атракция. Към тях всяка пролет се стичат туристи от цял свят, за да се насладят на една наистина пищна, благоуханна и екзотична пролетна атмосфера

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин