Наклонените пощенски кутии на Тайван - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Наклонените пощенски кутии на Тайван
Автор: Peika.bg
Наклонените пощенски кутии на Тайван
Снимка: instagram

От широки пейзажи до сложни сгради, Тайван е островна държава, която много туристи посещават.  Ето защо може да изглежда странно, че една от най-известните им забележителности са две скромни пощенски кутии. Разположени в квартал Zhongshan в град Тайпе, тези уникални пощенски кутии завладяват посетителите благодарение на външния си вид. За разлика от повечето пощенски кутии, тези две, известни като „Little Red“ (или „Xiao Hong“) и „Little Green“ („Xiao Lu“) са силно наклонени. Но освен сладко изглеждащия наклон, те разказват много по-дълбока история.

Поради местоположението си, Тайван е податлив на тайфуни, като обикновено го връхлитат три или четири циклона годишно. През 2015 г. островът беше ударен от особено силен тайфун, известен като Соуделор. По време на бурята билборд се разхлабил от силния вятър и е ударил пощенските кутии. Въпреки че огънал стълбовете им, не ги съборил.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kiekie Pusheen (@kiekiecatcat)

След като бурята свършила, жителите на Тайпе се натъкнали на новонаклонените пощенски кутии и се влюбили в тях. Те не само изглеждали очарователно, но били и символ на устойчивост и оцеляване. Новата атракция сякаш казвала: „Можете да ни ударите, но ние ще останем на крака и с усмивка на лицето си.“

Тези нови забележителности бързо се разпростронили в социалните мрежи и хората започнали да ги посещават. Не след дълго посетителите започнали да постват забавни снимки с пощенските кутии - подобно на начина, по който туристите позират в Италия с наклонената кула в Пиза. Това накарало властите да отбележат символиката на пощенските кутии и вместо да ги поправят, те добавили табела, разказваща историята им на китайски, японски и английски.

Плочата гласи: „На 8 август 2015 г. тайфунът Соуделор удари Тайван. В резултат на това бяхме ударени в главите от табела и не можахме да не се наведем от болка. Всъщност беше толкова болезнено, че вече не можем да се изправим. Но ние издържахме: все пак не паднахме. Трябва да приемаме живота такъв, какъвто е и в известен смисъл мислим, че изглеждаме по-артистични и изискани по този начин! Вдъхновихме ли ви? Направете си снимка с нас, за да си напомните, че всички сме оцелели и можем да устоим, независимо какво ни се случва.“

Най-добрата част от тази атракция в Тайпе е, че пощенските кутии все още работят. Писмата, доставяни там, дори са маркирани със специален печат, който изобразява известните тайвански наклонени пощенски кутии. Ако искате да ги посетите, те се намират близо до кръстовището на Nanjing East Road и Longjiang Road.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин