Наръчник за оцеляване в Южна Корея - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Наръчник за оцеляване в Южна Корея
Автор: Кристин Станкова
Наръчник за оцеляване в Южна Корея
Снимка: Thinkstock/Guliver

След Gangnam style светът най-накрая обърна очи към често подценявания бисер на Изтока – Южна Корея. И след като множество бизнеси, филми и студенти, опитващи се да си върнат заемите, се отправят натам, решихме, че е време да направим, с леко преувеличение, малък списък с неща, които ви чакат там. Тези неща не са задължително конкретно хубави или лоши, нито всяка единица от населението ги практикува, но са неща, които може и ще срещнете при престоя си там.

1. Ще бъдете много строго съдени по кръвната си група – тя е нещо като зодията, но хората наистина вярват във влиянието ѝ.

2. Няма сирене! Добре де, има сирене, но е малко и скъпо... и бри. Основно бри.

3. Такситата искат да ви убият или поне така изглежда, защото изключително усърдно се опитват да ви прегазят.

4. Ще получавате многобройни и всевъзможни мостри в магазините, към кутиите с чай или закуска ще има прикрепени купи за салата, чайници или самолети, тонове тоалетна хартия ще съпровожда сключването на договор с телефонен оператор – опитват се да ви купят с безплатни неща.

5. Не се чудете колко бакшиш да оставите - отговора е никакъв, корейците са над тези неща.

6. Интернетът е счупен – скоростта е свръхвисока, но за сметка на това всички жизненоважни сайтове като Youtube и Google Maps биват ограничавани, интернет банкирането изисква софтуер от каменната ера, който подсигурява краденето на лична информация и за капак на всичко – порно сайтовете са блокирани. Мъка.

7. Северна Корея заплашва да излее море от огън над Южна Корея всяка година от около 60 години насам... И на никой не му пука. Западните медии имат усет за драматичното, но това не е повод за истерия.

8. Всяка година горе-долу пролетно време, пустинята Гоби в Китай излива омразата си към света под формата на облаци жълт прах, обхващащи цяла Източна Азия и дори понякога достигащи калифорнийския бряг. Ако не искате да се барикадирате вкъщи, но също така ви се ще да останете живи – купете си противогаз.

9. Пластичните операции са навсякъде и не са нещо за порицание – случайни мъже на улицата ще ви бутат визитките си, съвсем спокойно обяснявайки ви колко ви е грозен носът и как имате нужда от изпилване на челюстта и това е абсолютно нормално, не го приемайте лично.

10. Норебанг, или как се прави караоке като хората - забравете аматьорствата в нощните заведения, в Корея караокето се случва в отделна стаичка, където с приятелите си и твърде често с шефа си, можете да се разбиете.

11. В този ред на мисли, не е необичайно след края на работния ден да продължите работата с екипа в някое заведение, поглъщайки огромни количества соджу (местната евтина пиячка). Разбира се, винаги проявявайте уважение и пийте с гръб към старшите, а ако случайно заспите на улицата, не се притеснявайте, никой няма да ви преджоби... Невероятно, нали!

12. Ако видите реклама на момиче по бельо предлагаща масажи – не са точно масажите, за които си мислите, освен ако не си мислите за проституция. Същото важи и за „бръснарниците“ с двойни въртящи се раирани пилони отпред. Единичните са ок.

13. Ако случайно сте русо момиче със сини очи - това ви прави руска проститутка. Ако сте чернокож мъж - сте Обама и не се изненадвайте, ако ви питат дали като влезете в басейн, цветът на кожата ви се отмива и оцветява водата. Не го приемайте навътре, корейците са до болка прями, но никога от злоба.

14. Като чужденец разнасяте гонорея... сиреч сте твърде отворени относно сексуалността си.

15. Намерете си приятели защото иначе няма как да ходите на ресторант... Освен Тако Бел, но там е само за самотните загубеняци. В заведенията порциите както и буквално масите са направени за споделяне на храна и ако нямате компания, дори няма да ви позволят да седнете. Същото важи и за повечето барове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин