Националният парк в САЩ, където можете да видите Млечния път - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Националният парк в САЩ, където можете да видите Млечния път
Автор: Peika.bg
Националният парк в САЩ, където можете да видите Млечния път

Националният парк „Сион” е известен със своите изумителни пейзажи и природни чудеса, но сега той може да спечели повече признание като чудесно място за гледане на звезди.

Службата за националните паркове в САЩ и Международната асоциация на тъмното небе са сертифицирали националния парк „Сион” като Международен парк за тъмно небе. Това ново наименование признава високото качество на нощното небе над парка и ще осигури повече възможности за посетителите да им се насладят чрез програми, предназначени да насърчават наблюдаването на звездите. Програмата е предназначена да защитава нощното небе, като насърчава отговорното външно осветление и общественото образование и помага да се постави Сион на картата като чудесно място за поглед към нощното небе.

„Националният парк „Сион” се ангажира с опазването на нощното небе на парка за всички бъдещи поколения и с образованието на посетителите за ценностите на този важен ресурс“, каза началникът на парка Джеф Брейдибо в свое изявление. 

От Службата за националните паркове отбелязаха, че много хора пътуват до Сион, за да видят как залезът превръща емблематичните му скали в красив оранжев цвят. Нощното небе, което е видимо за посетителите и къмпингуващите, може да бъде също толкова изумително, като дори се вижда Млечният път. 

Първият обект в Националната служба за паркове, получил сертификат, е Националният паметник на природните мостове в Юта през 2007 г. Сега националният парк „Сион” се присъединява към редица други обекти в Юта, които са определени като Международни места за тъмно небе, включително редица други звена на Националния парк и държавни паркове. Още през декември Националният парк „Вояджърс” в Минесота беше обявен за парк с тъмно небе, докато Националният парк „Меса Верде” в Колорадо получи същото звание през април.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин