Най-чистите страни в света (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-чистите страни в света (част 2)
Автор: Peika.bg
Най-чистите страни в света (част 2)
Снимка: kansasphoto/Flickr

Със зачестяването на природните катаклизми, промените във времето и засилването на негативното влияние на човека върху околната среда започваме малко по малко да се обръщаме към по-екологичния начин на живот. 

Ето кои са страните, които обръщат най-голямо внимание на тези проблеми. 

Коста Рика

Коста Рика една от най-чистите държава в света. Относително бедната и развиваща се страна се гордее с гъсти гори, изобилие от водни ресурси и от диви животни, а един от най-големите икономически отрасли е екологичният туризъм.

54030

Хърватия

Приоритет на Хърватия са плажовете, разположени по бреговете на Адриатическо море, а нейните посетителите се наслаждават на невероятно чистата вода. Комунистическият режим обаче е оставил дълбоки следи и някои индустрии все още не са дотолкова екологични. Това е и причината качеството на въздуха в Хърватия е значително по-лошо.

54031

Нова Зеландия

Нова Зеландия е известна като рай за хората, търсещи дейности на открито и разнообразна природа. Страната отделя голямо внимание на поддържането на околната среда, качеството на водата и на въздуха. За съжаление обаче негативно влияние върху околната среда оказва все по-бързо развиващата се индустрия. 

54032

Израел

Израел се радва на високо качество на водата и на въздуха напук на сухия климат. Интересен факт е, че в местните гори е установен най-голям брой растителни видове на единица площ в целия средиземноморски регион. В същото време местното население се възползва от особеностите на климата, за да произвежда слънчева енергия. Поради оскъдността на водните ресурси през лятото пък са развити различни технологии за спестяване на вода, като капковото напояване. 

54029

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин