Най-добрите априлски шеги, правени от сериозни хора - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите априлски шеги, правени от сериозни хора
Автор: Мария Ангелова
Най-добрите априлски шеги, правени от сериозни хора

Колекция от едни от най-добрите първоаприлски шеги, правени от сериозни хора – вестник „Гардиън“, телевизия BBC, астрономи, сериозни политически издания, инженери... Четете и се учете!

Били ли сте в Сан Серифе

На 1 април 1977 г. британският вестник „Гардиън“ посвещава 7 страници притурка на екзотична островна република Сан Серифе. Серия от статии описват подробно географията, местното население, броят и формата на островите. Главните два острова се наричали Апър Кейс и Лоуър Кейс. Цял ден на телефоните на вестника звънели читатели, които искали допълнителна информация за идиличното място. Малцина само забелязали, че всички наименования в Сан Серифе били всъщност печатарски термини.

Всички кучета да се боядисат в бяло

През 1965 г. датският вестник „Политикен“ излиза с „новина“, че датският парламент е приел окончателно промени в закона, според които всички кучета в страната трябва да бъдат боядисани в бяло. Причината? По-голяма безопасност за домашните любимци на пътя.

Реколта от спагети

На 1 април 1957 г. сериозната програма „Панорама“ на телевизия BBC съобщава, че благодарение на меката зима и пълното унищожаване на зловредния спагетен вредител, швейцарските фермери се радват на отлична реколта от спагети. Новината е подкрепена с кадри на фермери, дърпащи спагети, увиснали от клоните на дървета.

Цветна телевизия веднага

През 1962 г. в Швеция има само един телевизионен канал, който предава само черно-бяло. На първи април обаче технически експерт съобщава, че вече всички могат да имат цветна телевизия, при това веднага. Достатъчно е само да опънат пред екрана найлонов чорап. Експертът дори провел подробна демонстрация, а хиляди хора пред екраните повтаряли действията му.

Алабама променя стойността на числото пи

През 1998 г. в бюлетин на „Наука в Ню Мексико“ се съобщава, че американският щат Алабама е гласувал за промяна на константата пи от 3,14 на „библейската стойност“ от 3. Бюлетинът достига до интернет и се разпространява вирусно по имейл. Колко далеч е стигнала шегата става ясно, когато щатското правителство е заринато с протестни писма от цял свят.

Свят без гравитация

В интервю за радио BBC 2 сутринта на 1 април 1976 г. британският астроном Патрик Мур обявява, че точно в 9:47 часа ще се случи уникално астрономическо явление, което всички слушатели могат да изпитат лично в домовете си. Плутон ще застане зад Юпитер и ще предизвика гравитационно изравняване, заради което временно ще намалее земната гравитация. Мур съобщава, че ако слушателите скочат във въздуха точно в този момент, ще усетят как се носят из въздуха за кратко. Когато настъпва 9:47 часа, в радиото започват да звънят стотици слушатели, които твърдят, че са усетили как се носят във въздуха.

A ако все още се чудите каква шега да спретнете, вижте 24 брилиянтни идеи в div.bg.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин