Най-добрите места, които може да видите в Австралия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите места, които може да видите в Австралия
Автор: Елена Исаева

Австралия е държава, разположена в южното полукълбо, включваща континенталната част на австралийския континент, остров Тасмания и множество по-малки острови. Това е шестата по големина страна в света по обща площ, с население от около 25 милиона души. Столицата е Канбера, но най-големите градове са Сидни, Мелбърн, Бризбейн, Пърт и Аделаида.

Австралия е известна със своята разнообразна дива природа, зашеметяващи природни пейзажи и оживени градове. Освен това е основен износител на природни ресурси, като въглища, желязна руда и природен газ. Страната има силна икономика, висок стандарт на живот и богато културно наследство, което черпи от местната история и разнообразното имигрантско население.

Най-добрите места, които може да видите в Австралия
Снимка: pixabay.com

Официалният език на Австралия е английският, а валутата е австралийският долар. Страната има федерална система на управление, като властта се споделя между националното правителство и шест държавни и две териториални правителства. Правната система се основава на общото право и страната има силна традиция на зачитане на индивидуалните права и свободи.

Австралия е много интересна страна с много красиви и уникални забележителности. В нея се намират 9 от 10-те най-отровни животни на планетата, но това не ѝ пречи да е желана дестинация.

Ето някои от най-добрите места, които можете да видите в Австралия:

Операта в Сидни и Харбър Бридж: Тези емблематични забележителности са задължителни за посещение в Сидни. Можете да направите обиколка на Операта или да се изкачите на Harbour Bridge за зашеметяваща гледка към града.

Най-добрите места, които може да видите в Австралия
Снимка: pixabay.com

Голям бариерен риф: Големият бариерен риф е една от най-големите системи от коралови рифове в света и е дом на разнообразен морски живот. Можете да се гмуркате с шнорхел или да се гмуркате, за да видите цветните корали и риби.

Най-добрите места, които може да видите в Австралия
Снимка: pixabay.com

Улуру: Известен още като Айерс Рок, Улуру е масивен монолит от пясъчник, разположен в сърцето на Австралия. Той е свещен за местните коренни жители и е популярно място за гледане на залеза.

Остров Кенгуру: Този остров край бреговете на Южна Австралия е дом на различни диви животни, включително кенгуру, коали и морски лъвове. Това е страхотно място да изпитате естествената красота на Австралия.

Великият океански път: Този живописен крайбрежен път във Виктория ви отвежда покрай зашеметяващи плажове, извисяващи се скали и известните скални образувания на Дванадесетте апостоли.

Outback: Обширната вътрешност на Австралия е известна като Outback и е дом на някои от най-емблематичните пейзажи на страната, включително червената пустиня и скални образувания като Kata Tjuta.

Дъждовната гора Daintree: Разположена в Куинсланд, тропическата гора Daintree е една от най-старите тропически гори в света. Той е дом на разнообразна гама от растения и животни, включително крокодили и редки птици.

Мелбърн: Вторият по големина град в Австралия е известен със своята жизнена сцена на изкуството, страхотна храна и зашеметяваща архитектура. Не пропускайте алеите с графити и Кралските ботанически градини.

Тасмания: Тази островна държава край бреговете на Австралия е известна със своята сурова пустиня, красиви плажове и уникална дива природа, включително тасманийския дявол.

Островите Whitsunday: Тази група острови край бреговете на Куинсланд е дом на някои от най-красивите плажове в Австралия. Можете да се гмуркате с шнорхел или да плавате, за да изследвате кристално чистите води и кораловите рифове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин