Най-добрите места за пиене на уиски - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите места за пиене на уиски
Автор: Кристин Станкова
Най-добрите места за пиене на уиски
Снимка: Thinkstock/Guliver

Уиски е извъртян вариант на дума, която на галски означава „водата на живота“, както и единственият универсален лек за душевните мъки. Неслучайно шотландците го пият вместо сутрешно кафе. И докато аматьорите оскверняват свещената напитка като я смесват с всякакъв вид карбонизирани гадости, ценителите биха се зарадвали на един списък с най-добрите места, на които да се насладят на кехлибареното злато.

Дестилерията на Джак Даниелс

Линчбърг, Тенеси е легендарно място, където ще се постараят да ви разходят хубаво, докато ви разказват истории за Джак и където, без никой да ви съди, ще можете да споделите за своите собствени срещи с него. За жалост, в окръга алкохолът е забранен без прекъсване от времето на Сухия режим и за да се насладите на някоя чашка, ще трябва да мръднете до съседния, но сме сигурни, че ще го преживеете.

Повече информация тук.

Дестилерията на Джеймисън

Всички сме виждали онези невероятно налудничави реклами по телевизията, които в стар ирландски дух на алкохолизъм поставят уискито пред здравия разум. Джон Джеймисън е ирландска легенда и ако някога имате път към Дъблин, дори бихте могли да се срещнете с него - или поне с някой прохождащ актьор, на който му плащат да е облечен като него и да ви разказва магически истории за алкохолни изпарения.

Повече информация тук.

По пътя на уискито

Трудно е да се осмисли какъв точно купон се вихри по крайбрежието на река Спей, имайки предвид, че повече от половината дестилерии в Шотландия са нагъчкани там, от Гленфидих до Гленливет и Стратисла. Най-забележителната е Карду, където пазят тайните на Джони Уокър.

Повече информация тук.

Уиски училище в Бландох, Шотландия

Една изключително малка къщурка в Бландох, малко отвъд края на света, предлага да ви въведе в производството по нечуван начин – предлагайки тридневни курсове по варене и напиване, след който най-вероятно няма да искате да си тръгнете.

Повече информация тук.

Мейкърс Марк

Следващия път, когато самоделната ви ракета се разбие в покрива – отдайте се на алкохолно производство... поне така е направил създателят на Мейкърс Марк. Днес дестилерията му е част от знаменития Път на бърбъна в Щатите, заедно с Джим Бийм и Уайлд Търки.

Повече информация тук.

Хемингуей бар, Хотел Риц, Париж

Като един от най-изявените пиячи в историята на литературата, Хемингуей е достоен да има бар на свое име. Като любимо свърталище, хотел Риц го почита посмъртно като преименова бара си на негово име. Ако искате да изживеете свой собствен "Полунощ в Париж" някъде през 20-те, заобиколен от фотографиите на Хемингуей – изпийте някоя чашка в бара.

Повече информация тук.

Дестилерията Олд Бушмилс

Най-смахнатият в компанията на ирландските уискита, може би от възрастта, може би от вятъра… дестилерията Олд Бушмилс е най-старата лицензирана в света и единствената, която предлага среща с истински призрак по време на дегустации.

Повече информация тук.

Дестилерия Ямазаки

Първите неща, за които се сещам, когато чуя Япония, са самураи, Пикачу и еротична манга... Да, уискито не е едно от тях. Въпреки това от почти сто години в дестилерията Ямазаки с прави уиски в достатъчно големи количества, че да могат да отделят около 7000 бутилки в специална „библиотека“.

Повече информация тук.

Красавицата на Луивил, Кентъки

Кентъки е по-невпечатлителен от повечето други щати, но за ценителите на конски копита и бърбън е истински рай. За да вдъхнете повече от историята му, препоръчваме круиз с някоя бутилка на стогодишната Красавица на Луивил. Разбира се, не гарантираме, че опиянението и морската болест ще са успешна комбинация...

Повече информация тук.

Дестилерия Макалан

Макалан държи второто място за най-продавано уиски по обем след Гленливет, въпреки че има най-малките казани в района на река Спей. И ако това не е достатъчно за такъв перко, въпросните казани също са се появявали на гърба на десет паундува банкнота на Bank of Scotland.

Повече информация тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин