Най-добрите неща за правене в Кабо Верде - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите неща за правене в Кабо Верде
Автор: Peika.bg
Най-добрите неща за правене в Кабо Верде
Снимка: pixabay

Архипелаг от 10 вулканични острова, осеяни в огромните води на Атлантическия океан, Кабо Верде е място, което може да ви удиви по много различни начини.

Принадлежащ към западната част на Африка, тя е сред най-богатите страни на континента, с образование, жизнен стандарт и политическа стабилност, по-добри от почти навсякъде другаде. Става изненадващо, когато вземете предвид отдалечеността на Кабо Верде и липсата на природни ресурси. Добавете пленителни гледки, много чудеса на природата, долини с цветя, девствени пясъчни плажове и буйни гори и това, което получавате, е перфектна дестинация.

Ето списък с най-добрите неща за правене в Кабо Верде:

Плуване и слънчеви бани

Кабо Верде (особено островите Боа Виста и Сал, равни и покрити с пясъчни дюни) е известен със своите прекрасни плажове. Пясъкът – бял и мек, водите – кристално сини и топли, слънцето – греещо над всичко - от това е направен един земен рай. Прая де Санта Мария на остров Сал и плажът Тарафал, разположен на Сантайго, са два страхотни примера за крайбрежните скъпоценни камъни на Кабо Верде. Не забравяйте да опаковате малко слънцезащитен крем, да вземете бански, да отидете на плажа и да си починете като истински летовник.

Изкачване на Пико до Фого

Преди стотици хиляди години Фого изригна от Атлантическия океан, за да се превърне в голям вулкан, активен и зашеметяващ до днес. Остров Фого е живописно място, с много прелести, включително естествен плувен басейн и прекрасни градчета. Основният обаче е и винаги е бил Пико до Фого, удивителният стратовулкан и най-високият връх на Кабо Верде, достигащ до 2829 метра. Можете да се качите, но не забравяйте да наемете местен водач, това е задължително. Походите обикновено започват преди изгрев слънце (заслужава си да станете рано, тъй като гледките са особено красиви при изгряване на слънцето) и отнемат около 3-5 часа.

Трекинг около остров Санто Антао

Живописен Санто Антао е най-големият и най-западният от островите Барлавенто на Кабо Верде (северната група). Зеленината на Санто Антао е ослепително обяснение защо има „Verde“ (което се превежда като „зелен“) в името на Кабо Верде. Докато за много острови зеленината е по-скоро метафорична, отколкото реална (повечето от тях са сухи и пясъчни), Санто Антао със своите борови гори изглежда буен и процъфтяващ. Фантастичните планински пейзажи, субтропичните гори и стръмните ливади насърчават посетителите да организират туристически походи. Много пътеки пресичат острова, особено североизточния му ъгъл.

Слушане на Морна

Кабо Верде е известен не само със своите приказни пейзажи, но и със също толкова невероятните си звуци. Морна е форма на народна музика и танц, считана за символ на Кабо Верде. Текстовете обикновено се пеят на креолски от Кабо Верде и са придружени от различни инструменти, като кавакиньо, цигулка, пиано, китара, кларинет и акордеон. Funaná, Coladeira и Batuque също са известни видове народна музика, свирена и харесвана от жителите на островите. Кабо Верде също имат своите модерни жанрове, като Cabo love и Cola-zouk, смесица от традиционна музика, зук и електронен поп. Посещението на концерт или музикално шоу на живо е сред нещата, които трябва да направите в Кабо Верде, което със сигурност ще ви доближи до неговата култура.

Бягство от цялата суматоха и отправяне към Брава

Планинските пейзажи и зашеметяващите брегове са единствената драматична част на Брава, останалата част е тиха и успокояваща. Най-малкият от населените острови на Кабо Верде, Брава е селски и земеделски. Терасови полета, бавни мулета и цветни овощни градини могат да бъдат намерени из целия остров. Той е влажен и тропически, така че растенията растат с желание, включително има голямо разнообразие от прекрасни цветя. Брава има малко население, около 8000 жители. Можете да ги срещнете в малки, прекрасни градчета, като Вила Нова Синтра и Жоао д'Ноле, или дори по-малки селца, живописно разпръснати сред планините. Много островитяни имигрират в Съединените щати през 19-ти век, когато китоловът е бил често срещан и китоловите са плавали от Брава до Америка. Някои от тях се върнали и построили фантастични имения, които сега можете да видите, докато пътувате из острова. Тези приказни къщи заедно с красиви градини, морета от цветя и гледки към околните планини придават тонове чар на градовете на Брава. Разходката около тях е едно от най-добрите неща за правене в Кабо Верде, както и туризъм и проучване на необичайната природа на острова.

Не изглежда ли, че Кабо Верде е страхотно място за посещение? Кажете ни какво мислите!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин