Най-добрите панорамни гледки от Дубровник - гледка - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите панорамни гледки от Дубровник
Автор: Peika.bg
Най-добрите панорамни гледки от Дубровник
Снимка: Ivan Ivankovic/Flickr

Средновековният град Дубровник е благословен с прекрасни панорамни гледки.

Той възнаграждава посетителите си с изглед към славните си каменни стени, кристално чисти води и назъбени планински върхове. Вижте кои са най-добрите места с перфектна панорамна гледка в Дубровник.

Градските стени

Целият град, както и пристанището, са заобиколени от стени, които са служили като защита. В продължение на 2 км можете да се разхождате по тях и да се любувате на Стария град. Не пропускайте крепостта Минчета. Вековната й кула е най-високата точка и гледката от нея към бароковите богатства на града е наистина впечатляваща.

Най-добрите панорамни гледки от Дубровник
Снимка: Son of Groucho/Flickr

Монт Сръд

Кабинков лифт – един от най-приятните начини да разгледаш ново място! Освен Стария град от Монт Сръд ще видите и остров Локрум, заобиколен от неестествено синьо море. На върха пък ви очаква ресторант Панорама с отлична гледка над пристанището.

Най-добрите панорамни гледки от Дубровник
Снимка: oatsy40/Flickr

Крепост Ловриенац

Разположена високо над морското равнище, крепостта е не само впечатляващ паметник на културата, но и чудесна наблюдателна площадка за ловци на гледки. Тя се намира зад градските стени и сякаш е кацнала върху 36-метровотата скала, вдадена в морето. Днес тук се играят много шекспирови пиеси по време на Летния фестивал.

Най-добрите панорамни гледки от Дубровник
Снимка: Eric Hossinger/Flickr

Буза Бар (Buza Bar)

Когато денят си отива и бавно пада нощта, можете да се насочите към Буза Бар. Това е прекрасно място, на което можете да гледате залеза над Дубровник с коктейл в ръка, да скачате от скалите в морето и да се радвате, че сте открили това тайно местенце. Най-лесният начин да стигнете до Буза Бар е като тръгнете от площад Гундулич (Gunduliceva) – намира се зад Катедралата и на него има открит пазар. От там преминаваte през голям двор и продължавате по улицата вдясно. Вдясно оставам градските стени. Следвайте знаците, обещаващи студени напитки.

Най-добрите панорамни гледки от Дубровник

Морски каяк

За избягате от тълпите туристи и да погледнете Дубровник от нова гледна точка – изберете морски каяк. Така ще имате време спокойно да се полюбувате на Стария град, да изучите извивките на стените и безкрайната морска шир.  

Най-добрите панорамни гледки от Дубровник
Снимка: Jennifer Boyer/Flickr

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин