Най-дружелюбните места за живеене по света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-дружелюбните места за живеене по света
Автор: Peika.bg
Най-дружелюбните места за живеене по света
Снимка: Visions of Victoria

Приятелска усмивка, весело „здравей“, докато се разхождате из парка или да чуете името си в кварталния бар – не е нужно много, за да се почувства човек добре в забързан метрополис. В най-дружелюбните градове за живеене в света тези малки жестове са ежедневие.

Класацията е подготвена след проучване на световния сайт за туризъм Conde Nast, като освен субективни впечатления, включва и фактори като местоположение, политическа толерантност и размери. 

Ето го и топ 10 на най-дружелюбните градове, в които може да ви се случи да живеете според резултатите от проучването:

1о. Будапеща, Унгария – освен, че е величествена, за участниците в проучването столицата на Унгария е пълна и с „приятелски настроени хора“, „възпитани шофьори“ и „младежки дух“.

9. Севиля, Испания – според един от участниците в изследването Севиля е не само „гостоприемна“, но и направо „танцува в ритъма на фламенко като никой друг испански град“.

8. Савана, щата Джорджия, САЩ – най-старият град в щата Джорджия е уютен и създава усещане „за завръщане у дома“.

7. Кейптаун, Южна Африка – противно на популярните страхове, много от участниците в проучването споделят, че се чувстват сигурни, докато се разхождат из града и откриват кварталите му - всеки със свой собствен дух.

6. Сием Реап, Камбоджа – освен, че този район в Камбоджа е изключително красив, хората му са гостоприемни. „Самобитността и добротата на хората са това, което ще запомня най-силно“, споделя участник в проучването.

5. Сидни, Австралия – според някои това е „най-красивият голям град в света“, а жителите му са винаги готови да помогнат.

4. Дъблин, Ирландия – страхотна дестинация за почитателите на градовете, създадени за ходене. „Това е от онези места, в които излизаш, за да изпиеш бира в близкия пъб, за да осъзнаеш, че си прекарал пет часа в разговори с местните“.

3. Чарлстън, щата Калифорния, САЩ – красотата и невероятната атмосфера на града толкова силно впечатляват, че го превръщат в място, „на което да прекараш целия си живот“.

2. Виктория, Канада – град, в който можете да карате колело сред красивите сгради, да пиете вино в Бейкън Хил парк или да отидете да наблюдавате китове. А най-запомнящи се остават срещите с хората му.

1. Мелбърн, Австралия – най-класният австралийски град, който при това може да се похвали с най-дружелюбните жители, винаги готови да пуснат някоя шега.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин