За Канарските острови от една българка - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
За Канарските острови от една българка
Автор: Кристина Кацарска
Чуете ли името на Канарските острови, със сигурност ви се приисква да грабнете банския и да преплувате океана. Но освен туристическа дестинация остров Гран Канария –вторият по население в архипелага (след Тенерифе) , се оказва и средище на студенти. Това е мястото, което българката Елена Стефанова е избрала за следването си по ветеринарна медицина. Ето какво ни сподели тя в края на своя първи семестър на острова:

Първото място, на което ще ви заведа е... старата част на града. Една разходка под жарките слънчеви лъчи в квартала с богата история – Триана, е достатъчна, за да се потопите напълно в атмосферата на Лас Палмас де Гран Канария.

Когато ми се иска малко спокойствие, отивам... на разходка по крайбрежната ивица – Кантерас. Ароматно кафе, горещ пясък под босите ви крака и прохладни океански вълни, опитващи се да ви облеят – това наричам пълен релакс.

Задължително се снимайте с... разнообразните статуи по протежението на Кантерас, с палмите и, разбира се, с океана.

 От местната кухня ви препоръчвам... традиционното гофио, направено от царевично брашно, но задължително опитайте и ропа виеха – ястие от нахут, свинско, пилешко и зеленчуци – ще си оближете пръстите.

За да избягам от ежедневието, отивам... в южната част на острова, където са резерватът Маспаломас и огромните дюни, които сякаш ще ви отнесат в далечна пустиня.

Жителите на Канарските острови никога не биха... пропуснали повод за празнуване, отишли на работа навреме или пропуснали протест.

Можете да познаете, че някой е от Гран Канария... основно по акцента и по факта, че винаги ще ви говори на Вие. Иначе канарците са типични слънчеви, усмихнати и леко неориентирани испанци.

Малко хора знаят, че... Канарските острови въобще съществуват. Малцина си дават сметка, че архипелагът е само на 150 км от Африка, а на няколко хиляди километра от Пиринейския полуостров. Повечето хора не си и представят, че всеки втори канарец има роднинска или поне приятелска връзка с Латинска Америка.

Най-добрата еднодневна екскурзия е до... планината Коке Нубло. Струва си да се изкачитесе до върха – гледката ще ви удиви.

Да учите на Канарските острови... е като студентството където и да е било другаде, но с единствената разлика, че ние празнуваме взетите изпити освен в задушните дискотеки, и на просторния плаж под звездите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин