Най-интересните музеи във Виена - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересните музеи във Виена
Автор: Peika.bg
Най-интересните музеи във Виена

Влезте в нови светове, като посетите музеите на Виена, където можете да се потопите в различни сферти като: изкуството, културата, история.

Ако не сте посещавали някои от музеите, които ще ви покажем, задължително го направете при следващото си посещание във Виена.

Приятно прекарване!

Австрийска галерия „Белведере“

Тази галерия в двореца Белведере съдържа най-важната колекция от произведения на изкуството в цяла Австрия. Тук се най-голямата колекция от творби на австрийския художник Густав Климт, включително неговият шедьовър "Целувката". Разбира се, алерията има и много други произведения на изкуството, заради които си заслужава да дойдете до тук.  Целогодишно се провеждат изложби с изкуство от цял ​​свят!

Най-интересните музеи във Виена

Повече информация можете да откриете ТУК.

*

Музей на изкуството "Албертина"

Музеят е разположен в неокласическия дворец на ерцхерцог Албрехт в центъра на Виена. Гамата от произведения на изкуството е обширна, включваща картини на Моне, Дега и Пикасо и още много световноизвестни художници. Тук се пазят някои от най-значимите световни колекции на графики (около 65 000 рисунки и повече от 1 милион произведения на печатната графика). Колекцията на музея обхваща период от късната готика до съвременността. Названието „Албертина“ произхожда от името на нейния основател херцог Алберт Саксонски-Тешенски.

Най-интересните музеи във Виена

Повече информация можете да откриете ТУК.

*

Музей на историята на изкуството

Музеят се намира точно срещу Природонаучния музей. Сградите са проектирани от архитектите а от архитектите Готфрид Земпер и Карл фон Хазенауер. Построени са в периода 1871 и 1891 г.  В МузеЯ на историята на изкуството ще откриете огромна колекция от исторически артефакти от епохата на Хабсбургите, както и редица нови и вълнуващи изложби през цялата година. Една от най-привлекателните местенца в музея е живописното му кафене, което е обобено красиво, погледнато отгоре.

Най-интересните музеи във Виена

Повече информация ТУК.

*

Музей "Леополд"

Класически австрийски художествени творби са сред акцентите в музея "Леополд". Можете да обходите с поглед творби на Густав Климт", Егон Шиле и Оскар Кокошка. Екстериорът на сградата също може да бъде от интерес за феновете на архитектурата - той е светъл и доминиращ, изграден от белия варовик от река Дунав. Самата сграда е истинско произведение на изкуството.

Най-интересните музеи във Виена

Повече информация можете да откриете ТУК.

*

Виенски технически музей

Разположен удобно в близост до друг туристически фаворит, дворецът Шьонбрун, Виенският технологичен музей е очарователно място за любителите на технологиите. Тук можете да узнаете историята на самолетите, влаковете и автомобилите. Също да се включите в екскурзионни обиколки, които ще ви отведт в света на минното дело. Не пропускайте и демонстрациите на електричество с високо напрежение. Сигурни сме, че ще се забавлявате!

Най-интересните музеи във Виена

Още информация можете да откриете ТУК.

*

Музей „Зигмунд Фройд“

Австрия е дом на бащата на психоанализата Зигмунд Фройд. Той е осъществявал голяма част от най-важната си теоретична работа именно във Виена. Някогашната му резиденция и офис е превърнат в музей изследва, в който можете да се докоснете до невероятния живот и работа на Фройд. Интериорът на музея е проектиран главно от дъщеря му, а експозициите дават представа за неговата завладяваща личност.  Към музея е най-голямата психоаналитична библиотека в Европа със своите 35 000 тома.

Най-интересните музеи във Виена

Повече информация можете да откриете ТУК.

*

Музей на приложните изкуства

Обикновено наричан МАК, в този музей се намират различни любопитни факти, свързани с изкуствата. През годината се провеждат изложби на теми като архитектура, дизайн и мода. Най-доброто време за посещение на музея е във вторник вечерта, когато всички изложби са отворени за посещение напълно безплатно.

Най-интересните музеи във Виена

Повече информация вижте ТУК.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин