Най-изгодните екскурзии в България през октомври - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-изгодните екскурзии в България през октомври
Автор: Peika.bg

Ловният туристически сезон съвсем не е закрит, октомври често се оказва един от най-хубавите месеци за пътуване из България.

Ако ви се пътува из България, но нямате собствен транспорт или не намирате дружка, включете се в организирана екскурзия и пълен напред из любимите 111 000 квадратни километра!

Ето някои от най-изгодните екскурзии в България този октомври:


Цари Мали Град за 1 ден

14776

Направете си разходка от праисторията през късната античност чак до наши дни. До крепостта Цари Мали Град може да ви отведе панорамен асансьор или да изминете екопътеката до крепостта. Тук има и детски парк с въжени мостове, катерушки и други забавления за децата.

20 лв. на човек  виж офертата

Белоградчишките скали и пещера Магурата за 1 ден

38404

Казват, че природата е най-добрият художник. Докато е работила над Белоградчишките скали и пещера Магурата, природата наистина се е постарала много. Резултатът е неповторима палитра от величествени гледки, спиращи дъха панорами и уникални пещерни образувания. Както и стари легенди, които разказват за любов, омраза и смелост.

35 лв. на човек  виж офертата

*

Църногорски манастир и Перник за 1 ден

26153

Църногорският манастир (или Гигински манастир) е едно от 50-те места, които ви предизвикахме да посетите през 2015 г. До него няма обществен транспорт и можете да стигнете единствено с кола или с организирана екскурзия. След това минете на друга вълна - нахлупете миньорска каска и влезте в автентичните минни галерии на Музея на минното дело в Перник.

14 лв. на човек  виж офертата.

*

Рилски манастир за 1 ден

38402

Манастирът е един от най-важните паметници в България, включен е в списъка за Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Основаният през X век от българския светец Иван Рилски манастир е най-големият в България. Състои се от 5 етажа, като 4 от тях са видими, а един е подземен. Тук можете да видите църквата "Рождество Богородично” с чудотворната икона на Дева Мария, както и Хрельовата кула построена през 1335 г. Да не забравяме и прочутите мекици от Рилския манастир, и овчето кисело мляко.

24 лв. на човек виж офертата

*

Пещера Леденика и Враца за 1 ден

22725

Открита през 1961 г. и наскоро обновена, пещера Леденика дължи името си на ледените сталагмити, стлактити и сталактони, които се образуват през зимата близо до входа. Пещерата е била известна още по османско време, когато в нея овчарите съхранявали овчето мляко. Темпетатурата варира от -7 до 15 градуса. Така и така сте близо до Враца, вижте паметника на Христо Ботев и посетете Етнографския възрожденски комплекс "Софроний Врачански” (където се намира и музеят на файтона), както и Историческия музей на града, където се съхранява Рогозенското съкровище.

22 лв. на човек  виж офертата

*

Перперикон, Татул и Златоград за 2 дни

31114

Родопите – планината на Орфей. Ще почувствате колко невероятно е това място, което пази в себе си мистицизма на траките, съхранен в Перперикон и Татул. Ще станете част от запазените традиции в етнографския комплекс в Златоград. Ще посетите и прочутия храмов комплекс „Успение Богородично”, изграден и стопанисван всеотдайно от отец Боян Саръев.

85 лв. на човек в двойна стая  виж офертата

*

Хасково, Ивайловград и Одрин за 2 дни

23436

Източните Родопи често остават извън маршрутите на туристите, а точно по това време на годината планината се къпе в цветове и се превръща в магически декор за градове и селца. Застанете в подножието на най-високата в света статуя на Богородица с Младенеца в Хасково (вписана в Книгата на Гинес), посетете античната вила Армира край Ивайловград, а накрая отскочете до близка Турция, за да видите Музея на здравето, джамията Селимие и българската църква Св.св. Константин и Елена в Одрин.

89 лв. на човек в двойна стая виж офертата

*

Арт почивка в Банско за 2 дни

3513

Ако искате не само да разглеждате забележителности, но и да събудите креативността си, арт почивката е перфектната комбинация от тези две неща. Освен че ще видите и научите много за миналото на Банско, ще се научите да творите красиви предмети с ръцете си и ще се върнете вкъщи със сувенир, изработен от вас самите.

175 лв. на човек в двойна стая  виж офертата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин