Най-красивите градини и паркове в световни мегаполиси - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-красивите градини и паркове в световни мегаполиси
Автор: Peika.bg
Най-красивите градини и паркове в световни мегаполиси
Снимка: Thinkstock/Guliver

Престоят в голям град не е непременно синоним на шум, смог и бетон. Някои от най-красивите градове в света имат и най-красивите паркове. Вижте някои от най-красивите паркове, които правят живота в мегаполисите по-приятен.

Турция, градините на Истанбул

Разположени по бреговете на Босфора, градините на Истанбул предлагат едно изключително зрелище, особено вечер, когато слънцето залязва над многобройните скулптури, шадравани, дворци... Истински пейзаж от приказките. Напролет пък целият Истанбул се превръща в градина по време на Фестивала на лалето.

Ню Йорк, Сентръл парк

Най-известният градски парк в света, разположен в Манхатън, в сърцето на Ню Йорк. Един любопитен факт – казват, че Сентръл парк е запазил идентичността на Ню Йорк преди колонизацията – релеф, състоящ се от хълмове.

Лондон, Хайд парк

Със 140 декара площ Хайд парк е сред най-големите паркове в света. Огромното езеро Серпентайн с плуващите в него лебеди ще се погрижи да се чувствате спокойни и отпочинали.

Не пропускайте „Ъгъла на ораторите”, отворена за всички трибуна, едно от местата в света, където свободата на словото е тотална, дори ако това означава, че някои си играят с огъня...

Рим, Вила Адриана

Вила Адриана е малко повече от градски парк, тя е музей под открито небе, както и най-големият бял дроб на Рим (120 хектара). Намира се в Тиволи. Разходете се във вилата на римския император Адриан, който пък се е разхождал тук преди близо 2000 години. Как лети времето!

Индия, градините на Тадж Махал

Градините на Тадж Махал се смятат за толкова ценни, че са отворени само един месец в годината. Но чакането за това шоу на ароматите си струва! Говори се, че от тези градини се надигат 1000 миризми на парфюми...

Япония, дзен градините на Киото

Любители на дзен и на японски градини, добре дошли в дзен градините на Киото. Фонтани, чисти алеи, спокойни води, виещи се дървета ... ще ви помогнат да възвърнете положителната си енергия!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин