Къде е най-населеният северен град? - градове - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде е най-населеният северен град?
Автор: Peika.bg
Къде е най-населеният северен град?

Повечето хора рядко се интересуват от най-северните дестинации, а още по-рядко и ги посещават.

Интересен е обаче случаят на красивия норвежки град Лонгийър, който се намира на остров Шпицберген. В него живеят над 3000 души, което го прави най-северното населено място на планетата с над 1000 жители.

Там можете да намерите всичко, от което имате нужда, дори и ако искате да учите в тази северна точка на света, имате тази възможност. В Лонгийър се намира седалището на Свалбардския университет, който представя четири норвежки университета. Той е съсредоточен най-вече върху полярните дейнисти, което е разбираемо предвид местоположението му.

Поради ниските температури в Лонгийър е трудно човек да прекрарва времето си навън, но затова пък има много опции за забавление на закрито. Сред тях са спортни съоръжения, плувен басейн, стена за катерене, спортна зала, както и барове, хотели, магазини, кино и дори нощен клуб.

Ако решите, че тази непопулярна дестинация е това, което търсите, трябва да знаете, че целогодишната опция за придвижване до там е една – самолет. Също така обаче до Лонгийър може да стигнете и с кораб, но само в по-топлите сезони – заради ледовете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин