Най-невероятните и забавни училища по света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-невероятните и забавни училища по света
Автор: Peika.bg
Най-невероятните и забавни училища по света
Снимка: Thinkstock/Guliver

Независимо дали сте на 5 или на 55, не ви ли се иска да се запишете в Училище за елфи? Или в Училище за вещици?

Съвсем не е задължително училището да бъде скучно занимание по умножение и правопис, затворено между четири стени.

По света има удивителни места, където можете да се учите на какво ли не, с какви ли не невероятни учители, във всякакви класни стаи - включително и пещери!

Класацията, събрана и илюстрирана от RayburnTours, ще ви покаже, че да бъдеш дете в днешно време може да е повече от забавно:

Училище за елфи, Исландия

39867

Точно каквото си мислите – място, където се учите какво е да си елф. Има пълна програма за всички 13 вида елфи, които се срещат в Исландия, учебници, учебни часове и разходка до местообитанията на елфите за най-любопитните.

Училище за вещици, САЩ

39866

Насочено към бъдещи вещици от цял свят. Не е задължително да сте в град Салем, Масачузетс, САЩ, може да минете и онлайн курс. Но ако предпочитате истински учители, курсовете се провеждат на същото място, където 200 души са били обвинени във вещерство и са били екзекутирани.

Училище за магьосничество, САЩ

39868

Това е първото училище за магьосничество, което всъщност е признато за официално учебно заведение. Сивото училище за магии е създадено от двойника на Дъмбълдор – Оберон Зел-Рейвънхарт и има 16 факултета, сред които Алхимия, Опитомяване на зверове и Защита от тъмни сили. Подобаващо, учениците са разделени в четири потока – Гноми, Нимфи, Ветрове и Саламандри.

Бруклинско свободно училище, САЩ

39870

Това вече е сбъдната мечта – няма училищна програма, няма тестове или оценки, а учениците имат право да изберат тези предмети, които им харесват. „Градски изследвания по жицата“ е популярен предмет, в който децата обсъждат известни тв програми. Учениците сами водят часовете, а учителите само следят и насочват.

Пещерно училище Донжон, Китай

39872

Учебните часове тук се провеждали в пещера край китайското село Миао. Шестима учители и 186 ученици са имали тази невероятна класна стая в продължение на 23 години. Китайското правителство обаче взема решение да закрие училището, тъй като „китайците не са пещерни хора“. Жалко.

Училищата на лодки, Бангладеш

39874

Бангладеш често страда от наводнения, което пречи на децата да ходят на училище. Затова неправителствена организация въвежда училищата – лодки. Всяка лодка е класна стая, оборудвана с лаптопи, интернет и малка библиотека, а захранването идва от соларни панели. Повече от 70 000 деца са учили в такива класни стаи от 2002 г. насам.

Най-отдалеченото начално училище, Китай

39871

Това е вероятно най-отдалеченото начално училище в света – намира се в китайското планинско село Гулу. Дотук се стига след 5-часов преход през тесни пътеки, дълбоки пропасти и изгнили мостчета.

Подземното училище, САЩ

39865

Жителите на град Артезия, Ню Мексико, САЩ, се опасявали, че ще бъдат нападнати по време на Студената война, затова изградили първото подземно училище, което едновременно служи и за бункер. Училището има три входа, всеки с 800-килограмова метална врата, както и душове за обееззаразяване.

Горски детски градини, Европа

39873

На много места в Европа има детски градини, където занятията се провеждат предимно сред природата. Деца от 3 до 6 години си играят в горите, строят сгради от естествени материали и опознават природата.

Училище на бъдещето, САЩ

39869

Учебниците и учителите са вече минало в това училище. Децата в Училище на бъдещето във Филаделфия учат с компютърни учители, пишат на ноутпади, а математиката се учи със специален апликейшън. За пълно високотехнологично потапяне, училищните шкафчета се отварят с магнитна карта.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин