Най-романтичните места в света (1-ва част) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-романтичните места в света (1-ва част)
Автор: Peika.bg
Най-романтичните места в света (1-ва част)
Снимка: pexels

Няма по-подходящ момент за романтично бягство от месеца на любовта. Факт е, че когато си с човека, когото обичаш, няма значение къде се намираш, но има места, които са толкова романтични, че няма как да не ви впечатлят. Тези дестинации са подходящи също за меден месец, празнуване на годишнина или просто романтично бягство. 

Вижте кои са 8 от най-романтичните места в света: 

Санторини, Гърция 

Най-романтичните места в света (1-ва част)
Снимка: pexels

Санторини е островът с най-добрите гледки, най-добрите залези и най-добрите хотели. Комбинирайки всички тези елементи, това е рецепта за едно от най-романтичните места в света. Санторини разполага с някои от най-добрите плажове в света, но можете също да отседнете в някой от невероятните хотели в Санторини, където можете да се насладите на частните инфинити басейни. 

Някои от местата за настаняване в Санторини предлагат басейни, които ще бъдат само за вас двамата, релаксиращи масажи и откъсване от реалността. 

Малдиви

Най-романтичните места в света (1-ва част)
Снимка: pexels

Малдивите несъмнено са едно от най-романтичните места на света. Това е и една от най-популярните дестинации, когато става въпрос за меден месец. Представете си да се събудите на брега на океана, закуската ви да бъде на плаващ поднос в басейна и цял ден да се излежавате на невероятните плажове с кристално чиста вода и ситен пясък. А когато всичко това е в компанията на любимия човек, е още по-вълшебно. 

На Малдивите има за всеки по нещо, така че потърсете хотел, който е подходящ за романтично бягство, тъй като например има и такива, подходящи за семейства с деца.

Париж, Франция

Най-романтичните места в света (1-ва част)
Снимка: pexels

Когато става въпрос за романтична почивка в града, е трудно всички очи да не бъдат насочени към Париж. От спокойни разходки по Сена до чаша вино с гледка в един от най-добрите барове на покрива в Париж, този град сякаш е създаден за влюбени двойки!

Има толкова много забележителности, които можете да видите в Париж, но дори една обикновена разходка по парижките улици е едно от най-романтичните изживявания, които можете да подарите на себе си и половинката си. 

Маракеш, Мароко

Най-романтичните места в света (1-ва част)
Снимка: pexels

Маракеш създава условия за слънчево романтично бягство, когато у дома е мрачно, тъй като там целогодишно времето е хубаво. Хубавото е, че в Маракеш има и романтични, уединени места, и по-шумни и забавни занимания. Това определено е екзотична дестинация, която ще остане в сърцето ви. Ако искате да избягате от студа в България, можете да си организирате "среща" с лятото в Мароко...

Тулум, Мексико

Най-романтичните места в света (1-ва част)
Снимка: pexels

Златните плажове на Мексико отдавна са привлекателни за двойките, но това място все повече се превръща в предпочитано място за двойките, търсещи лукс. На юг от Канкун, на полуостров Юкатан, се намира Тулум, обетованата земя на дизайнерската йога, духовните пътешествия в джунглата и пясъците, оградени с древни храмове. Там се намират и някои от най-хубавите хотели в Мексико. 

Биг Сър, Калифорния 

Най-романтичните места в света (1-ва част)
Снимка: pexels

Любителите на природата няма как да не се влюбят в Биг Сър, див участък от централното крайбрежие на Калифорния. Неговата омагьосваща смесица от извисяващи се гори, зелени планини и невероятни гледки към океана привлича всякакви хора. 

Има ли нещо по-съблазнително от разходка ръка за ръка с любимия човек до отдалечени гористи водопади или до драматични пусти плажове?

Амалфийско крайбрежие, Италия

Най-романтичните места в света (1-ва част)
Снимка: pexels

Трудно е да се определи кое е най-романтичното място в Италия. Което и място, от брегове на езерото Комо чак до разтапящата сърцето столица на Сицилия Палермо, да изберете, няма да сгрешите. Амалфийското крайбрежие определено има някакъв чар. Естествената красота на района се приписва на нимфа, пленила сърцето на Херкулес. 

Сейшели

Най-романтичните места в света (1-ва част)
Снимка: pexels

Макар че Малдивите са много по-популярни, Сейшелските острови също заслужават внимание. Благодарение на отдалечеността на островите – на 1600 км от източното крайбрежие на Африка – те никога не са били евтини за посещение. И в това се крие привлекателността им. Всичко на Сейшелите е много внимателно подбрано, а най-хубавото е, че няма твърде много туристи. Ако имате нужда да прекарате малко време насаме с половинката си и да прочистите ума си, Сейшелските острови са вашето място. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин