Най-романтичните места в света (2-ра част) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-романтичните места в света (2-ра част)
Автор: Peika.bg
Най-романтичните места в света (2-ра част)
Снимка: Unsplash

Продължаваме с идеите за романтични дестинации, които можете да посетите заедно с любимия човек. Все още не е късно да организирате пътуване, което може да бъде чудесен подарък за Свети Валентин. 

Бали, Индонезия

Най-романтичните места в света (2-ра част)
Снимка: Unsplash

Бали е земя на милиони острови, мъгливи, митични планински планини и спокойни плажове. Това е и земята на някои от най-красивите места за настаняване в света. Без значение колко петзвездни хотели се отварят, Бали не е хомогенизиран островен курорт. Това е магическо, духовно място, което успява да запази своята автентичност и култура, както и непокътнатите си плажове и зелени тропически пейзажи. Всички основни съставки за романтичен престой.

Ню Йорк, САЩ

Най-романтичните места в света (2-ра част)
Снимка: pexels

Може да е оживен град, пълен с хора и задръствания, но Ню Йорк предлага и магически моменти на романтика. Обикновено романтиката връхлита града, когато първите есенни листа започнат да падат, покривайки града в нюанси на кафявото и жълтото. През зимата и покрай Коледа, когато листата се сменят с мигащи светлини, Ню Йорк е не по-малко романтично място. Едно от най-романтичните неща за правене в Ню Йорк е просто да се разходите из Сентръл Парк, през Гринуич Вилидж, покрай The High Line. 

Ибиса, Испания

Най-романтичните места в света (2-ра част)
Снимка: pexels

Както много хора ще ви кажат, в Ибиса има много повече, отколкото изглежда на пръв поглед. Излезте малко от "утъпкания път" и ще откриете свят на заспали хълмисти села, диви гори, овощни градини и рушащи се селски къщи. Ако посетите това място през пролетта, ще ви очаква още една изненада: разцъфнали бадемови дървета покриващи големи части от земята, с цели долини, експлодиращи във великолепни бели и розови цветове. Всичко това се допълва от привлекателна комбинация от топли дни и хладни нощи. 

Индия

Най-романтичните места в света (2-ра част)
Снимка: pexels

Има нещо неустоимо романтично в луксозното пътуване с влак. Добавете Индия към микса и ще получите гарантирано зашеметяващо изживяване. В разцвета на махараджите кралските особи пътували с мебелите си – легла с балдахин, тронове и други. Това със сигурност е видът, към който се стреми новият Maharajas' Express. Един от малкото луксозни влакове, предлагащи маршрути, които пресичат държавните граници на Индия, „Royal India“ е седемдневно епично пътуване от Делхи до Мумбай, което включва Агра, Рантхамбор, Джайпур, Биканер, Джодпур, Удайпур. 

Киото, Япония

Най-романтичните места в света (2-ра част)
Снимка: pexels

От плачещите върби и хартиените фенери в историческия квартал Гион до спокойните, поддържани градини и звънтящите храмови камбани, Киото е очарователен град. Киото е пълна противоположност на Токио и предоставя потапяне в романтиката на една отминала Япония. Тази романтика наистина се засилва, когато се возите с лодка по река Ой, където градските улици бавно се сливат с мъгливи, гористи хълмове. 

Остров Хамилтън, Австралия

Най-романтичните места в света (2-ра част)
Снимка: pexels

Безупречните води на Големия бариерен риф предлагат места за гмуркане от световна класа, които да откриете заедно, докато офроуд пътеките на острова осигуряват бърза разходка. Австралия е много различна дестинация и освен че може да бъде романтична, може да бъде и много вълнуваща. 

Френска Полинезия

Най-романтичните места в света (2-ра част)
Снимка: pexels

Искате ли да избягате заедно? Никой няма да ви намери в The Brando, "скривалище", състоящо се изцяло от вили, на частен остров в Южния Пасифик (30 мили северно от Таити, но достъпно само с шестместен самолет). Марлон Брандо купува Тетиароа през 1967 г. и десетилетия по-късно се заема със създаването на това място, където само природата осигурява както украса, така и развлечение.

Елегантните жилища със сламени покриви, закътани сред палми, имат собствена ивица пясък, инфинити басейн и външна вана. Девствената лагуна и ослепително белият плаж са ваши – изцяло ваши! Само с 35 вили на целия остров интимността е гарантирана. 

Антигуа, Кариби

Най-романтичните места в света (2-ра част)
Снимка: Unsplash

Достъпен само с лодка, уединеното частно островно убежище без автомобили в залива Джъмби, на две мили от брега на Антигуа, предлага типичното карибско изживяване. Можете да се наслаждавате на романтични вечери под небето, да релаксирате с различни масажи и спа процедури или да посещавате готварски курсове. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин