Най-шоколадовият атракцион на Бирмингам - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-шоколадовият атракцион на Бирмингам
Автор: Peika.bg
Най-шоколадовият атракцион на Бирмингам

Сигурни сме, че сред вас има редица почитатели на шоколада и затова решихме да ви разкажем за една дестинация, която със сигурност не свързвате със сладкото изкушение – Бирмингам.

Сигурно се чудите какво ли толкова шоколадово има във втория по големина английски град? Всъщност там се намира „Кедбъри Уърлд“– най-вкусният парк за забавления в цяла Европа. Това е може би една от най-шоколадовите дестинации изобщо на стария континент, като най-хубавото от всичко е, че работи целогодишно. 

Освен, че там можете да се насладите на качествен шоколад с разнообразни вариации от вкусове, обиколката на парка има и образователна цел. Затова мястото е подходящо, както за деца, така и за възрастни и проследява историята на какаото и на производството на десерта.

Най-шоколадовият атракцион на Бирмингам
 

Можем да ви гарантираме, че
има какво да научите в това отношение. Основателят на марката, Джон Кедбъри, стартира продажбата на шоколад преди около 200 години. Някои от рецептите му се използват и до днес, а технологията на производството също е интересна, въпреки новостите, които се прилагат в бранша.
Най-шоколадовият атракцион на Бирмингам


Целият парк предлага общо 14 атракциона, които проследяват различни исторически моменти. Освен това там постоянно се организират тематични събития и забавления, подходящи за цялото семейство, като танцово шествие на открито, седмица на Боливуд, на призраците и чудовищата и какво ли още не. С други думи това пътуване е идеално както за почивка със семейство, така и за пътуване с приятели.
Най-шоколадовият атракцион на Бирмингам


Бирмингам е известен фестивален град с богата палитра от през цялата година. Там можете да попаднете на международни празници на книгата, театъра, танците, фолклора, джаза, храната, театрите, изкуствата, музиката и още много други.
Най-шоколадовият атракцион на Бирмингам

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин