Най-слабо посещаваните държави в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-слабо посещаваните държави в Европа
Автор: Стефан Стефанов
Най-слабо посещаваните държави в Европа
Снимка: Flickr.com

Основните туристически потоци по традиция са насочени към определени държави като Испания, Италия, Франция, Гърция и др. Като цяло всеки пътуващ човек се е оказвал рано или късно в някоя от тях и всеки път си е тръгвал очарован от видяното. Интересно обаче е, ако тези са най-туристическите държави в Европа, то кои са най-слабо посещаваните.

Ето кои са те и да не забравяме, че само защото много хора не ходят някъде, това не означава, че там няма какво да се види.

Люксембург с 905 хиляди туристи

Малката държавица, разположена между Германия и Франция, представлява уникална комбинация от двете култури и техен умален вариант. Самият град Люксембург не е известен със забавленията и нощния си живот, но пък предлага интересни гледки и отлични вина, което пак си е нещо.

Сърбия с 810 хиляди туристи

В чужбина Сърбия е известна предимно заради участието си в две войни през 90-те, което със сигурност не предполага тълпи от туристи в тази посока. Въпреки това Сърбия има какво да даде в туристическо отношение - от история до нощен живот, а местните хора са известни с гостоприемството си.

Исландия с 673 хиляди туристи

Цялото население на страната е 320 хиляди души, така че едва ли е изненада, че отдалеченият остров не е популярна туристическа дестинация. Исландия обаче е пълна с неща, които си заслужава да видите – има гейзери, водопади, горещи извори. Исландия е мястото, където можете да гледате китове в естествената им среда или просто да се разходите из спокойната столица Рейкявик.

Босна и Херцеговина с 439 хиляди туристи

Подобно на Сърбия, името на Босна се свързва основно с кървавия конфликт в региона от началото на 90-те години. Оттогава федерацията, която представлява страна, се крепи някак си, но поне няма сражения. Въпреки изостаналостта на Босна и етническото й разделение, там положението в момента е мирно, така че Сараево е едно от местата, които си струва да посетите, дори само заради историята на града.

Македония с 351 хиляди туриста

Още едно парче от бивша Югославия се появява в тази кратка класация. Македония е една от най-изостаналите и слабо посещавани държави в Европа, въпреки феноменално евтините цени на стоките и услугите там.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
magelanec, 08.03.2015 | 16:26
Готина статия, но според мен в Молдова, Беларус, Андора, Косово, Албания, Сан Марино има по-малко туристи, но да не ставаме дребнави.
Абонирайте се за нашия бюлетин