Най-цветните улици в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-цветните улици в Европа
Автор: Peika.bg
Най-цветните улици в Европа
Снимка: Emmanuel Fromm/Flickr

От най-хубавите градове и отдалечени села до необичайни сгради и рибарски къщи, Европа е съкровище от колоритни места, чакащи да бъдат открити.

Тук сме събрали някои от най-пъстрите улици, които ще ви заредят със свежо настроение! Тръгнете на една шарена разходка с нас!

Колмар, Франция

Той е смятан за един от най-красивите градове в Европа. Тук всяка улица в невероятно живописна, а средновековният град Елзас е експлозия на цветове. Не случайно Колмар е наричан "Малка Венеция". Той е смесицата от добре запазена германска и френска архитектура, което му придава неповторим чар, атмосфера и стил. Именно те привличат многобройни посетите.

Най-цветните улици в Европа
Снимка: Elviz Low/Flickr

"Хепи Ризи Хаус" (Happy Rizzi Haus) в Брауншвайг, Германия

Боядисан от американския художник Джеймс Ризи, в своя специфичен графичен илюстративен стил, Happy Rizzi Haus е едно смело и цветно градско решение, което определено много се харесва на младите в Брауншвайг. Тази пъстра постройка всъщност е офис комплекс, проектиран от Конрад Клостер. Кой не би искал да работим в такъв свеж офис?!

Най-цветните улици в Европа

Бурано, Италия

Многобройни рибарски къщи в ярки цветове, подредени покрай водата в квартала на Венеция - Бурано. Не може да не сте ги виждали поне веднъж, дори на снимка. Тези разноцветни постройки са дълбоко свързани с традициите на това място. Никой от жителите на може да боядиса къщата си в един от цветовете на дъгата, без да получи разрешение от правителството. 

Най-цветните улици в Европа

Сторторгет в Стокхолм, Швеция

Това е най-старият площад в Стокхолм. Той е известен с две неща: коледния пазар и поразително боядисаните къщи от 17-ти век. Дръзките червени, жълти и зелени сгради в сърцето на Старият град разведряват най-студените от скандинавските дни!

Най-цветните улици в Европа

Познан, Полша

Старият пазарски площад в Познан в Полша е заобиколен от стари търговски къщи, които са боядисани в средиземноморски нюанси на синьо, зелено, жълто. Голяма част от площада е била разрушена през Втората световна война, но е внимателно възстановена през 50-те години на миналия век. Така всяка сграда запазва своята индивидуалност с различни орнаментирани, детайли и фризове.

Най-цветните улици в Европа

Верназа, Италия

Малкият крайбрежен град Верназа е част от италианската Ривиера .Всички сгради в него греят с цвят на портокал и лимон. Подобно на Бурано, легендата разказа, че рибарите рисували къщите с тези ярки цветове, за да ги различат от морето. С течение на времето те се превърнали в притегателно място за туристи. 

Най-цветните улици в Европа

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин