Не казвайте на никого за Андаманите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Не казвайте на никого за Андаманите
Автор: Peika.bg
Не казвайте на никого за Андаманите

Андаманите са група от 372 острова в Индийския океан, неизвестна за повечето туристи поради своята отдалеченост.

Много от тях дори са пусти и до днес, но чарът им се крие именно в тяхната мистичност и непокътнатост. Достъпни за туристи са единствено островите Хавелок, Нийл, Лонг Айлънд, Баратанг и Литъл Андаманс.

Там ще можете да се насладите на красивите палми, евкалиптови и мангрови дървета, мек бял пясък и прозрачна морска вода, която създава оптическата илюзия, че небето се слива с хоризонта.

До Андаманските острови се стига или с 2-часов полет от Индия (до единственото летище на островите) и с ферибот или с 2-3-дневено плаване с кораб от Ченай или Калкута.
Въпреки че от гледна точка на география, култура и етнос много повече се доближават до Шри Ланка и Мианмар, фактически те са част от Индия.

В последните години островите добиват популярност и привличат все повече западни туристи, но въпреки това ни най-малко не са изгубили автентичността и идентичността си. На много от достъпните за посетители острови е възможно да откриете напълно безлюдни плажове. Температурата през цялата година е сравнително стабилна. Тя варира между 22-32 градуса, а между юни и септемви е моментът на монсуните.

Интересно е да се отбележи, че слънцето изгрява преди 5 часа сутринта и залязва преди 6 часа вечерта, така че искате или не трябва да сте доста ранобудни, ако желаете да бъдете активни през светлата част на деня.

Някои от островите са дом на племената онгес, сентинели и джарава, успели да оцелеят и до днес без почти никакъв контакт с външния свят. Техният първи приятелски контакт с модерната цивилизация е едва през 1991 г., а при предишни подобни опити те отвръщали с нападение. Начинът им на живот е недокоснат от влияниято на съвременните технологии и глобализация, а ежедневието им е такова, каквото е било може би векове наред. За да ги предпазят, андаманските власти са обявили техните селища и района около тях за резерват, затворен за външни посетители.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин