8 берлински дестинации за един уикенд - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
8 берлински дестинации за един уикенд
Автор: Peika.bg
8 берлински дестинации за един уикенд
Снимка: Jörg Schubert

Вече сме писали за по-известните забележителности и дестинации, които можете да посетите за един уикенд в Берлин.

Германската столица обаче е толкова изпълнена с дълга, сложна и противоречива история, че любопитните места трудно биха се побрали в една статия и в един уикенд, затова е време за още 8 от емблематичните туристически места в града. Ето кои са те:

1. Галерията

37914

East Side Gallery е най-голямата галерия на открито в света и се състои от творби, които са били нарисувани върху Берлинската стена. Галерията е дълга 1,3 километра и е един истински триумф на изкуството срещу тиранията. Веднага след падането на комунизма през 1989 г. 118 артисти от 21 държави са изрисували тази част от стената, като вдъхновението им варира от политически коментари до призиви за мир.

2. В памет

Близо до Бранденбургската порта е Мемориалът на убитите евреи в Европа. 2711 бетонни плочи са разположени на 19 хиляди квадратни метра. Теренът е наклонен, а плочите са различни по височина и, тъй като няма определена посока на разглеждането на мемориала, накрая ще се окажете изгубени сред тесните алеи. Под обекта има информационен център, където можете да научите повече за жертвите на Холокоста.

3. Мауерпарк

37911

Паркът на Стената е направен на мястото на част от Берлинската стена. Най-добре е да го посетите в неделя, заради известният битак, където има какви ли не интересни неща. После, можете да се разнообразите на Bearpit Karaoke.

4. Летището

Бившето летище е едно от най-известните в Европа от началото на 20-и век. То е използвано от Съюзниците за доставка на провизии за блокираните от Червената армия жители на Берлин през 1948 – 1949 г. Днес летището е любимо място за отдих и забавление на местните хора.

 5. Чекпойнт Чарли

37912

Това е известният пропусквателен пункт между Източен и Западен Берлин по време на Студената война. Мястото е пропито със символиката на разделението, както и със спомени от напрегнатата Берлинска криза от 1961 г., когато американски и руски танкове се изправят едни срещу други. Сега мястото е една от най-популярните туристически дестинации в немската столица.

6. Музеят на комунизма

DDR Museum е мястото,където да разберете как е протичало ежедневието в комунистически Източен Берлин. Музеят не разчита толкова на експонатите, колкото на интерактивното представяне на събитията и бита от съответния период.

7. Квартирата на злото

37915

На мястото на бившите щабове на Гестапо днес се намира музеят Топографията на терора. Там има документи, които разкриват как са били подслушвани, преследвани и измъчвани хората от 1933 до 1945 г. С над 800 хиляди посетители на година, този музей е един от най-посещаваните в германската столица. 

8. Мемориалната църква

Мемориалната църква на Кайзер Вилхем е построена през 19-и век и е сериозно повредена от бомбардировките през Втората световна война. След войната нова църква е построена върху останките на старата и днес е достъпна за туристи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин