Интересни факти за хотел Burj Al Arab, Дубай - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни факти за хотел Burj Al Arab, Дубай
Автор: Peika.bg
Интересни факти за хотел Burj Al Arab, Дубай
Снимка: pexels

Един от най-емблематичните луксозни хотели в света, Burj Al Arab е и една от най-емблематичните забележителности на Дубай. Високият 320 метра небостъргач беше най-високият хотел в света, когато беше построен през 1999 г., въпреки че се отиде до номер пет през последните няколко години. Все пак е с 14 метра по-висок от Айфеловата кула и с 60 метра по-къс от Емпайър Стейт Билдинг.

Целият хотел е построен на изкуствен остров в Арабския залив и отличителната му форма е вдъхновена от ветроходно платно. Вътре ще намерите четири плувни басейна, девет ресторанта и бара, хеликоптерна площадка, частен плаж, както и вълнуваща гама от разкошни материали, включително 24-каратово злато и 30 различни вида мрамор. Искате ли да научите повече?

Ето някои от най-интересните факти за хотел Burj al Arab в Дубай.

1. Тук се намира първата по рода си плажна тераса

Терасата от 10 000 квадратни метра е една от най-луксозните характеристики на хотел Burj al Arab. Разполага с инфинити басейн със солена вода, сладководен басейн с плувен бар, четири джакузита и цял изкуствен плаж. За да създадат плажа, те трябвало да внесат зашеметяващите 1000 тона бял пясък. Терасата дори не е построена на място. Над 160 души са работили по създаването й в заводи за производство на круизни кораби и яхти във Финландия. Те я разделят на шест части и я транспортират на 2800 мили до Дубай по море. На дъното на плувния басейн са добавени 10 милиона мозайки от лазурни и златни плочки.

2. Двамата му топ готвачи държат седем звезди Мишлен

Burj Al Arab назначава двама от най-високо наградените главни готвачи в света да произвеждат иновативните менюта на място. Франки Семблат поема ресторанта Al Muntaha, който предлага експериментална модерна френска кухня. Kim Joinie-Maurin отговаря за тапас и интернационалните ястия в Sky View Bar & Restaurant на 27-ия етаж. Има девет ресторанта и бара от световна класа в Burj Al Arab, но – с изключение на Sky View – няма да можете да им се насладите, освен ако не сте гост. Средно вечерята струва около $430 на човек.

3. Има избор на възглавници

Сериозно. Има и 17 различни възглавници, от които да избирате, и зашеметяваща гама, далеч отвъд гъши пера и мемори пяна. Има Anti-Ageing Premium Down, който съдържа „следи от витамини“. Ако страдате от нощно изпотяване, ще искате да изберете възглавницата с конски косъм, описвана също като „възхитително абсорбираща“. Докато сме на тема спално бельо, пухените завивки са едни от най-добрите и – според уебсайта – най-редките съществуващи. Пухът се добива от изоставени гнезда на гага в Исландия и едно гнездо осигурява около 15–20 г пух. Тъй като всяка година могат да се събират само 2000 кг, те са много търсени завивки.

4. Всяка една стая е апартамент.

Има общо 202 двуетажни апартамента, което обяснява защо мнозина го описват като единствения седемзвезден хотел в света. Най-престижният апартамент е Royal Suite, изживяване в стил рококо и барок от 780 квадратни метра, включващо частен асансьор, две мраморни бани със СПА съоръжения и частно кино и библиотека. Нито една от стаите обаче не може да се опише като бледо подобие. Повече от 24 000 квадратни метра мрамор Statuario, който Микеланджело е използвал, за да създаде известни статуи като Давид, минават из целия хотел. Таванът на Junsui Lounge е украсен с 29 000 кристала Swarovski, проектирани във формата на Млечния път. Има тоалетни принадлежности Hermès в пълен размер във всяка баня, флотът от Rolls Royce, който чака да ви отведе до центъра на града и хеликоптерната площадка на хотела.

Интересни факти за хотел Burj Al Arab, Дубай
Снимка: pexels

5. Аквариумите

В хотел Burj Al Arab има три аквариума. Основното лоби на хотела разполага с два аквариума, включващи 40 вида екзотични риби като риба клоун, бамбукова акула и риба зебра. Ще намерите другия аквариум в подводния ресторант на хотела, Ал Махара. Събира 990 000 литра вода и стотици видове морски обитатели. Щастливите гости могат да се насладят на някои от най-добрите морски дарове в Дубай, докато се наслаждават на невероятна гледка към соленоводния аквариум от пода до тавана.

6. Съотношението персонал/гости е 6:1

Можете да използвате златния си iPad, за да позвъните и на вашия личен иконом, който може да ви направи баня, придружена от шампанско, хайвер и ягоди. Гостите могат също така да се възползват максимално от най-съвременната услуга E-Butler, която ви свързва с екипа на хотела чрез незабавни съобщения. Отделните членове на екипа получават съобщенията директно, така че няма трети страни или забавяния. От поръчка на висша мода до резервация за спа, те са готови да ви угодят.

7. Той е рекордьор

Когато е построен за първи път, хотелът е бил най-високият в света, днес той се е подхлъзнал малко, за да се превърне в най-високия хотел с апартаменти в света. През 2008 г. хотелът счупи световния рекорд на Гинес за най-скъп коктейл, оценен на 27 321 AED (около 7400 долара). През 2016 г. той счупи рекорда за най-голямата консервна кутия хайвер в света, която съдържаше 17 кг хайвер Empress – единственият в света напълно сертифициран органичен хайвер от местно отгледана есетра. Атриумът, висок 180 метра (590 фута), също е най-високият в света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин