Нов национален парк отвори врати в Аржентина - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нов национален парк отвори врати в Аржентина
Автор: Peika.bg
Нов национален парк отвори врати в Аржентина
Снимка: Matias Rebak

В Аржентина пускат за посещение нов национален парк, който ще помогне за опазването на невероятните влажни зони и гори в страната.

Тази седмица местното правителство прие нов закон, с който се създава Национален парк Иберия, разположен в североизточната част на Аржентина. Той е съсредоточен върху блатата на провинция Кориентес, която е една от най-големите сладководни влажни зони в Южна Америка. В парка посетителите ще могат да видят около 4000 вида от флората и фауната на района.

Смята се, че през следващите 10 години, националният парк ще бъде посещаван от 100 000 души годишно. Те ще пътуват през невероятния района и ще наблюдават дивите растения, животни и птици.

В аржентинския парк се прилага най-амбициозното възстановяване на екосистемите в Южна Америка, засегнати от човешката дейност. Целта е уникалната природа и биоразнообразие да бъдат запазени, не само защото са много красиви и привлекателни за туристите, но и защото от това зависи биоравновесието на цялата планета.

Със създаването на този парк Южна Америка защитава своята дива природа, която може да бъде изучвана от изследователи от цял свят. През парка преминава част от маршрут, свързващ 14 национална парка в страната. Неговата дължи е 2800 км и е истинско тържество на недокоснатото природно величие!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин