Нова година във Фуншал, Мадейра - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нова година във Фуншал, Мадейра
Автор: Елена Исаева

Главният град на остров Мадейра, Фуншал, родно място на световноизвестния футболист Кристиано Роналдо, ще ви очарова със своята уникална красота и екзотика. Градът е стилен, изискан, разположен амфитеатрално на брега на Атлантическия океан. Тук ще се загубите сред градините от цъфтящи целогодишно цветя, зеленина и бананови гори. Всяко място прилича на извадено от приказка и определено островът е един малък, уникален земен рай.

Климатът на острова и в частност в града е мек и благоприятен през цялата година, което прави Фуншал желана дестинация и посещавана от стотици хиляди туристи. Тук няма сезони, когато и да дойдете, винаги ще има какво да правите. Ако се сте любители на красивото морско дъно, можете да се гмуркате в кристалните води на Атлантика, да плувате с делфините или просто да наблюдавате китовете. Фуншал е пристанищен град и важен център за посещение от круизните кораби.

Нова година във Фуншал, Мадейра
Снимка: Елена Исаева

Можете също да се разходите по крайбрежната улица или по плажа, или в красивите евкалиптови гори или да летите с парапланер, наслаждавайки се от високо на уникалните гледки, или да се повозите с тобоган.

Нова година във Фуншал, Мадейра
Снимка: Елена Исаева

Вечер, когато градът е осветен се разходете до пристанищете, влезте в някой от нощните клубове, за да продължите със забавленията и релакса.

Във Фуншал има красиви ботанически градини, където можете да видите редки екзотични видове. Това е едно райско място, където стъпите ли веднъж, няма да искате да си тръгнете и ще остане завинаги в сърцето ви.

Нова година във Фуншал, Мадейра
Снимка: Елена Исаева

В града, както и на други места на острова ежегодно се провеждат няколко празника, най – популярен от които е посрещането на Нова година. Хиляди хора, местни и туристи пристигат тук за новогодишните тържества. Градът е облян в светлини, няма къща, градина или дърво, които да не са украсени със светлини. Навсякъде е цветно и лъскаво. Винаги за посрещането на Нова година, в пристанището хвърлят котва по няколко круизни кораба. Хората прииждат и с лодки, за да станат свидетели на най – зрелищното шоу с фойерверки на планетата. Това е невероятен и незабравим светлинен спектакъл.

Нова година във Фуншал, Мадейра
Снимка: Елена Исаева

 

През 2007 г. новогодишният празник е включен в книгата на Гинес за най – голямо по рода си новогодишно шоу в света, а то е наистина много впечатляващо.

След като светлинното шоу приключи, всички се отправят към ресторнтите, където празненството продължава цяла нощ, чак до сутринта.

Нова година във Фуншал, Мадейра
Снимка: Елена Исаева

 

Ако сте любители на светлинни и цветни зрелищни спектакли, романтично настроени и тръпнещи в голяма подготовка за посрещане на Нова година, отидете на остров Мадейра, в град Фуншал, слейте се с местната тълпа, почерпете се с прословутото едноимено вино Мадейра и изкарайте една незабравима нощ на открито под небето, под светлинната искряща дъга, преливаща от цветове и блясък, с няколко думи изказано – преживейте новогодишната магия Мадейра.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин