Нови пейки и нов живот за парк Гео Милев - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нови пейки и нов живот за парк Гео Милев

Уж в онази песничка се пееше, че „с четка и боички есен идва тук“, а пък явно и други хубави неща идват по този начин. Как така софийският парк Гео Милев се сдоби с чисто нови пъстри пейки и какво общо имат с това децата от 3 "б" класа на 23 СОУ "Фредерик Жолио-Кюри"?

Идеята за инициативата се заражда през ноември 2012 г., когато по време на открит урок класът (тогава 2 "б") има за задача да покаже как може да се направи по-добро мястото, където живеем. Един от екипите прави проекта "Ново начало за парк Гео Милев". Идеята е разработена от 7 деца, но на практика се включват всички ученици от класа.

По време на един от етапите в часа по домашен бит и техника децата изработват хранилки за птиците от рециклирани материали (кутии от сокове, пластмасови бутилки от минерална вода). Поставят ги в парка на два пъти по 25 хранилки в съботни дни.

"Децата с желание идват през почивните дни, защото знаят, че така ще помогнат на птичките в парка да оцелеят в студените дни", разказа класната на децата София Бонева.

Правят и проект за украсяване на кошчетата за отпадъци в часа по изобразително изкуство.

"Посетихме общината, за да искаме да ни отпуснат пейки, които ние със собствени средства и материали да изрисуваме и да ги превърнем в творение на изкуството. Закупихме всичко необходимо и на 28.09. 2013 г. заедно с родителите успяхме да финализираме проекта. Този проект спечели през мсец май Шестата национална олимпиада по Гражданско образование в гр. Враца", разказа София Бонева.

"Моите ученици са необикновени - пълни с идеи, искат да вършат полезни неща, да помагат. Слава Богу, идеята с парка стана реалност и те видяха, че с усилия и постоянство всичко може да се постигне. Когато рисувахме в парка, всички, които минаваха покрай нас снимаха с апаратите си и питаха кои сме, защо рисуваме, кога ще направим красиви и останалите пейки".  

Всъщност всичко, което децата от 3 "б" класа са направили, може да направи и всеки от нас във всеки парк или градинка пред блока. Влезте галерията за малко вдъхновение!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Ivan-Alexander Kjutev, 27.12.2013 | 10:32
БРАВО !!! Приказно е
Абонирайте се за нашия бюлетин