Ново приложение променя начина ни на пътуване - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ново приложение променя начина ни на пътуване
Автор: Peika.bg
Ново приложение променя начина ни на пътуване

Пътувате в чужбина? Тогава е сигурно, че поне веднъж сте запазвали самолетни билети или хотел през туристическа агенция или сайтове за резервации. 

Ново приложение, създадено от нашите съседи - македонците, предлага нещо различно. То се казва "Когато в Х" ("When in X") и целта му е да свърза хората, които  пътуват на Балканите с местните, които да споделят своя опит. 

Според един от създателите на приложението Антонио Кузмановски, досега подобно нещо е липсвало в туристическата индустрия. Сега пътешествениците могат да откриват малко популярни дейности или продукти, предлагани от местните. 

От маршрути за планинско колоездене до парапланеризъм, места за фотографиране на дивата природа и скрити скъпоценни камъни. "Когато в X" събира най-доброто от местните преживявания на Балканите. Според Антонио само когато човек се запознае с местните, прекара време с тях, прави нещата, които те вършат, може да опознае дадено място. Може да усети атмосферата и да се потопи в непозната култура. Освен това приложението ще подпомогне местната икономика, допълва той. 

Следващата стъпка в развитието на  "Когато в X" е да покрие целия балкански регион и да се разшири в останалата част на Европа до края на 2019 г. Приложението може да се изтегли както в App Store, така и в Google Play Магазин.

Приятни пътешествия из Балканите!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин