Обиколи света с вкусовете на Мood for food Street Fest - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Обиколи света с вкусовете на Мood for food Street Fest
Обиколи света с вкусовете на Мood for food Street Fest

Всяка страна има свои собствени, уникални вкусове и аромати. Ястия, които ни напомнят за преживяванията ни по време на любими пътувания до незабравими дестинации.

Тази есен на Mood for Food Street Fest ще можеш да направиш една истинска обиколка на света с кулинарното многообразие, което те очаква от 14 до 16 септември в Пловдив.

Започваме кулинарното пътешествие с Америка, където ни очакват едни от най-сочните, ароматни традиционни хот-дози на Rolling Dogs. Няма нищо по-изкушаващо от топла, мека питка, в която прецизно са подредени всички необходими съставки. Какво е Америка без неустоимите си бургери? Такива са приготвили Nomad Burger, за които перфектният бургер е ежедневие.

Продължаваме пътуването си през романтична Италия, където ни очаква традиционна италианска пица. Тази, която ти напомня за малките улички на Верона или скритите кътчета на Рим. Pizza Rado идва от Варна, но носи със себе си класически италиански съставки, тайни готварски хитринки и шеф-готвач, който се е доказал в страната на Ромео и Жулиета.

Следващата задължителна спирка е съседната ни Турция. Турският ресторант Turquoise гостува на Mood for Food, за да ти донесе онези любими деликатеси и ръчно приготвени хлебчета, които напомнят за красивия Босфор.

Индия е следващата спирка, която непременно трябва да се посети. Страната е известна със своите неописуеми аромати, вкусове и цветове. Точно тях ще ти донесе Indi Art Café -ароматен чай Масала, редица подправки от Индия и демонстрация на древното изкуство Мехенди. Едно наистина екзотично кътче, което ще се пренесе в Пловдив за Mood for Food.

За финал ще отидем, разбира се, в родна България, защото където и да пътуваме винаги се връщаме вкъщи. Там, където ни чака уютът на дома, приготвените вкуснотии от баба и топлата камина. БеГе ще ти покаже как българската кухня може да бъде представена под формата на стрийт храна, млечните и местни продукти на Нашенско ще ти напомнят за истинския домашен вкус, а бавно изпечени меса и пресни мекици ще откриеш при Манджа ван.

Тези и много други вкуснотии те очакват на Mood for Food Street Fest, където освен неустоимо вкусно храна, те очакват и редица полезни лекции с признати експерти, интересни уъркшопи и разтърсващи концерти.

Повече информация за фестивала, както и пълен списък с участниците ще откриеш на https://moodforfood.bg/.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Обиколи света с вкусовете на Мood for food Street Fest

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин