Очарователната магистрала и скулптурите с мисия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Очарователната магистрала и скулптурите с мисия
Автор: Peika.bg
Очарователната магистрала и скулптурите с мисия
Снимка: minnemom

Селищата в провинцията западат не само в България. Очведино това е проблем и в Америка, където един бивш учител прави всичко по силите си, за да запази своя град от изчезване.

От 1990 г. Гари Греф е започнал да създава големи скулптури от метал за скап по 50 -километрова отсечка от магистрала в югозападната част на американския щат Северна Дакота. Греф е направил серия от монументи по павирания провинциален път между Гладстоун и Риджънт, а отсечката е нарекъл Очарователната магистрала. Сред скулптурите има такива на гъски, елени, фазани, скакалци и дори американсикя президент Теди Рузвелт.

36084

Всичките скулптури гледат на север, около всяка има място за пикник, а Гари е направил всичко възможно по силите си, за да се разчуе за местността и хората да останат да живеят там. Неговата скулптура „ Летящите гъски“ дори е включена в книгата на Гинес като най-голямата скулптура от метал за скрап в света. Тя е висока 36 метра и е широка 47 метра.

36087

36083

Гари продължава с мисията си, въпреки липсата на пари. Негова мечта е да направи воден парк, ресторант и амфитеатър, за да привлече още повече хора към родния си край.  

36082

36085

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин