Олборг през погледа на двама местни - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Олборг през погледа на двама местни
Автор: Неделина Вангелова

Олборг е индустриален и университетски град, четвъртият по големина в Дания и е пълен със забележителности. Но ето как изглежда през погледа на двама студенти - Вили (22 г.) и Звездин (23 г.), които го населяват вече четири години.

Първото място, на което биха ви завели е... “реката” или фиорда (проток), разделящ града на две части. Паркът Килде също не е за изпускане – той е най-старият парк в Олборг и често става домакин на концерти и фестивали.

Ако дойдете в Олборг, не пропускайте да се снимате с... патиците! Както и с музикалните фонтани на площада Толдбод.

Ако искате да избягате от тълпите, то непременно идете в... Скансепарк, в северната част на Олборг с прекрасен изглед към града.

Местните никога няма да... се научат да паркират! Не биха ти отказали и помощ, независимо дали разбират езика, на който говориш.

Малко хора знаят за Олборг, че... има полярни дни и нощи – през зимата денят е много кратък, а през лятото почти не се стъмва, нощем е сумрак. Също така в Олборг се намира една от най-големите фабрики за цимент в Европа.

През пролетта трябва да... посетите тематичния карнавал на Олборг – това е най-големият карнавал в Скандинавия.

През лятото трябва да... плавате с яхта.

През есента трябва да... отидете на Йомфру Ане Гад, известна като “парти улицата” на Дания с най-много заведения и клубове на едно място в цялата страна.

През зимата трябва да... се екипирате много добре за силни ветрове и студ.

Най-добрата еднодневна екскурзия е... до Викингското гробище на 12 км от града или до зоологическата градина, където ще видите полярни бели мечки.

Прочетете всички интервюта през погледа на един местен. Вие сте местен някъде в чужбина? Разкажете ни за своя град! Пишете ни на info@peika.bg.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин