Олвера – всичко, което искате от Испания - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Олвера – всичко, което искате от Испания
Автор: Peika.bg
Олвера – всичко, което искате от Испания
Снимка: Tomás Fano

Олвера е малко градче в сърцето на Кадиските планини в Испания, което може да плени сърцето на всеки посетител.

Само по себе си от е забележителност, заради очарователните бели къщи, стръмните, тесни улички, църквата, замъка и няколко други емблематични сгради. Градчето е разположено между хълмове, обрасли в маслинови насаждения, от които се прави най-добрият зехтин в Андалусия.

39036

Докато се наслаждавате на автентичната красота и спокойствието на Олвера, няма начин да не видите и малкото, но открояващи се забележителности. Особено църквата и замъка, които се извисяват над селището.

Църквата е в неокласически стил и е започната по заповед на херцога на Осуня през 1822 г. на мястото на по-ранна църква, която пък е била построена на мястото на арабска джамия. Сградата е завършена през 1843 г. и е дна от най-големите църкви в провиницята. По време на Испанската гражданска война част от интерира и артефактите в нея са изгорени от републиканците, но все пак в църквата са останали автентични фрески, стъклени прозорци и разпятие от 16-и век.

39030

Арабският замък срещу църквата е построен в края на 12-и век и основно през 13-и век. Той е издигнат на стратегическа скала, откъдето да пази града, както и да предава съобщения на другите замъци в околността чрез светлинни сигнали.

Мавърската стена е друга атракция. По нея все още има 7 контрафорса, които подкрепят стената от разрушение, а една от тези конструкции, наречена „Чила“, е превърната в туристически офис и музей на общината с 4 помещения и вътрешен двор.

39035

Кварталът Ва Вила е в старата част на Олвера. Пътешествието между старите стени на градчето пренася 700 години назад в историята, когато това място е било населявани от вестготи и маври, като всички са оставили по нещо в уникалния стил и начина на живот на Олвера.

39034

Ла Пласа де Андалусия също е наричана и Ла Аламеда. Там има величествен каменен фонтан от 2004 г. Над него е Камъкът на свещеното сърце на Исус - каменна градина, в която всеки може да се изгуби сред бръшлян, цветя, птици и животни. Причината за името е стаутята на Исус в най-високата част на градината, която е издигната през 1929 г.
В Ел Сантуарио де Нуестра Сеньора де лос Ремедиос на 2 км от Олвера е издигната тази статуя от 16-и век на тази светица на гради цялата област.

39037

Ел Монастерио де Каньос Сантос е манастир се намира на 7 километра от Олвера. Построен през 1542 г., той дълги години е бил дом на патрона на града - Светата Девица от Каньо. Манастирът е затворен през 1835 г. и отворена години по късно от съвета на Андалусия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин