Опознай Китай с лодка по река Ли - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Опознай Китай с лодка по река Ли
Автор: Peika.bg
Опознай Китай с лодка по река Ли

Искате да отидете в Китай, но не и да се сблъскате със замрсените мегаполиси?

В такъв случай определено ви препоъчваме град Янгшуо – едно от най-обаятелните места в тази така специфична страна, който е успял да запази автентичната атмосфера на вече отминали времена.

Един от вариантите да стигнете до там е с корабче по река Ли от Гуилин. Пътуването оттам ще ви отнеме около
4 часа, през които ще можете да се насладите на едни от най-прекрасните и величествени китайски пейзажи. Реката се вие измежду планини, покристи с буйна растителност, оризови полета и карстови скали – обещаваме, че гледките ще направят пътуването ви по Ли незабравимо. Добре е да имате предвид, че в Китай разговорите за отстъпки от обявената цена на стоки и услуги е нещо напълно нормално и в реда на нещата. Така че, ако ви бива в пазарлъка, който може да потренирате и в Турция, бихте успели значително да намалите първоначалната отправена оферта за превоз например.

Опознай Китай с лодка по река Ли


В тази част на Китай водата е в изобилие, но въпреки това местното население се старае да я използва пестеливо и по предназначение. Именно затова Ли е от изключителна важност за региона – тя осигурява прехраната на много хора в областта. Пътуването с корабче по поречието на ѝ дава възможност да се види автентичният живот на Китай с гледки, които биха омагьосали съзнанието на всеки пътешественик. В тази област може да се насладите на малки селца, оризови плантации, а рибари и търговци върху бамбукови салове могат да ви предложат малки статуи на Буда или прясно уловена риба. Също така може да видите и биволи, дремещи във водата и потъмнели от слънцето деца, играещи си на скалистите брегове.
Опознай Китай с лодка по река Ли


Трябва да отбележим, че Янгшуо е
създаден предимно за забавление, спорт и почивка. В него има многобройни клубове и атракциони, както и много добре уредени машрути за велотуризъм и катерене. Също така из града има и множество пазари, от които туристите могат да си купят и да продадат буквално всичко. Има и множество скъпи магазини, предлагащи висококачествена китайска коприна.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин