Още 7 наистина страховити планински маршрута - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Още 7 наистина страховити планински маршрута
Автор: Peika.bg
Още 7 наистина страховити планински маршрута
Снимка: Dany & Maryse

В първата част ви представихме десет маршрута за пешеходен туризъм от целия свят, които са предизвикателство за всеки, който обича преходите.

Всички те бяха трудни за преодоляване по различни причини, но удовлетворението от изминаването им със сигурност няма стойност. Тъй като страховитите пътеки по земното кълбо не са една или две, ето втората част от нашата серия за на най-страховитите маршрути в света.

1. Карибу Скрамбъл

Калифорния, САЩ

Тази пътека отвежда туристите през страхотните планини на Северна Калифорния и езерата Карибу. Трудното в този преход е, че през целия път няма сянка, нито вода и то в продължение на 40 километра. За сметка на това, има постоянно издигане на пътя до 3962 метра във височина.

 2. Ел Каминито

Испания

37656

Това е пътека, която се движи по стените на тесен пролом в Ел Чоро, провинция Малага. Каминито е известна като „Най-опасната пътека в света“ и през тази година бе отворена отново за туристи, след като беше ремонтирана и обезопасена. Въпреки това, железните плоскости, по които се минава, все още са на обезпокоителните 30 метра над пролома.

3. Дрейкенсберг

Южна Африка

През планините Дрейкънсбърг няма никакъв маршрут, а туристите трябва да минат през 8 обозначени точки, за да завършат целия преход. Това обаче става само с упорито ходене по неравен и зигазгообразен терен от 64 километра.

4. Лабиринтът (The Maze)

Юта, САЩ

37658

Този маршрут е отличен начин да си починете от цивилизацията за няколко дни, но по него можете и сериозно да се изгубите. Туристът ще се сблъска с дехидратация и физическо изтощение, докато се лута из дерета и запушени проходи, и това е още преди да се влезе в Лабиринта.

5. Калалау

Хавай

Този път върви по брега На Пали на остров Кауай. За да се стигне до крайната дестинаиця на плажа Калалау, трябва да се мине през пет долини. В продължение на 35 километра теренът се сменя на няколо пъти – от кал, през скалисти хълмове до отдалечени плажове.

6. Каскейд Садъл

Преходът започва в парка Биг Спринг на височина 1524 четра и се изкачва до височина от 3352 метра. Проблемът с този маршрут е, че с изкачването условията започват да стават трудни, защото е студено и хлъзгаво.

7. Вулканът Пакая

Гватемала

37659

Това изживяване започва в дъждовна гора и приключва в камениста земя, най-интересното е, че вулканът е все още активен. В смисъл, че от него тече истинска, гореща лава.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин