Особености на консумацията на алкохол по света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Особености на консумацията на алкохол по света
Автор: Peika.bg
Особености на консумацията на алкохол по света

Пиенето на алкохол е цяло изкуство, което всеки трябва да усвои преди да се окаже в несвяст в неизвестни храсти в неизвестен град.

Пътуването по света обаче изисква усвояването на следващо ниво на алкохолно познание. Защото не навсякъде просто казваш наздраве и пиеш до дъно. Ето няколко интересни традиции, свързани с наздравиците и пиенето като цяло:

Англия. Вдигането на тостове е „изобретено“ в Англия през 17-и век. По онова време към виното добавяли хляб с подправки, за да подсилят вкуса и да намалят киселинността на напитката.

Франция. Французите пият с достойнство. Първо се сервира на дамите. Чашите се пълнят едва-едва до средата, а да налееш на себе си се счита за почти вулгарно.

Испания. В Испания се смята, че ако участвате в наздравица с чаша с вода, това ще ви донесе седем години лош секс. Последната наздравица за вечерта се нарича „предпоследна“, защото „последната“ е последната в живота ви.

Италия. В Италия с яденето се пие само вода или вино. Всякакви други напитки, като бира например, са неприемливи по време на вечеря.

Германия. В нощта преди сватбата приятелите на младоженеца „отвличат“ бъдещата булка и я завеждат в бар. За да си я получи обратно, младоженецът трябва да открие бара със сватбарите и да почерпи всички.

Чехия. В Чехия вдигането на наздравици е сериозна работа. Непременно гледайте другия в очите и в никакъв случай не кръстосвайте ръце, докато чукате чаши с други хора от масата.

Грузия. Тук също наздравиците са важна част от културата. На вечер се вдигат 20-30 наздравици и се очаква чужденците също да участват.

Исландия. Исландците толкова обичат алкохола, че са му посветили два празника. На 1 март се отбелязва денят на бирата, но първият понеделник на август (Verslunarmannahelgi) е известен като най-пиянския ден в годината.

Русия, Тук има традиция да се произнасят дълги, закачливи тостове с ударен край. Освен това празните бутилки и чаши винаги се държат под масата, а не на нея.

Казахстан. Националното питие кумис представлява ферментирало конско мляко. Традицията повелява всички остатъци по чашите да се върнат в каната, за да не отива нищо на вятъра.

Китай. По време на тост по-възрастните на масата държат чашите си по-високо от тези на младите. Първата чаша се пие наведнъж и чашите се обръщат на масата, за да се види, че нищо не е останало.

Нигерия. Само и единствено след като и булката, и младоженецът са изпили чашите си с традиционно палмово вино, се смята, че са официално женени.

Австралия. Когато пият приятели, всеки трябва да поръча питиета за всички останали. Смята се за крайно невъзпитано да не поръчате питиета.

Швеция. Тук преди всеки шот от местният високоградусов аквавит се пеят пиянски песни. Обикновено всеки шот се редува с бира.

Перу. В Перу една бира и една чаша се използва от цялата пиеща компания, като се предават от човек на човек.

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин