Остров Мае – да усетиш магията на Сейшелите - Сейшели - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Остров Мае – да усетиш магията на Сейшелите
Автор: Peika.bg
Остров Мае – да усетиш магията на Сейшелите

Ако искате да разберете с какво Сейшелите привличат толкова туристи, идете на остров Мае. 


Той е най-големият от групата на Сейшелските острови, пръснати във водите на Индийския океан. Островът е и най-населеният сред тях – там живеят близо 90% от жителите на страната

Tой е типичният пример за екзотична дестинация сред всичките 115 острова. Мае крие в себе си разкошни гори, изобилие от цветя, тропически растения, екзотични животни и птици, морски брегове, непристъпни гранитни скали, атрактивен подводен свят и гостоприемно местно население. С други думи – всичко, което може да поискате от една екзотична дестинация. Като добавим широката гама от туристически удобства за всеки вкус и джоб, Мае се превръща в олицетворение на тропическия рай. 

Островът е не само икономически и политически център на Сейшелите, но и топ туристическа дестинация, която не е изгубила автентичността сиТам може да видите величествените планини, покрити с изобилие от зелена растителност, които могат да пленят всеки, който се докосне до тях. Интересен факт е, е на Мае има над 75 плажа, пръснати по цялата брегова ивица на острова. Най-хубавото от всичко е, че на някои от тях дори може да бъдете сами.

Като се има предвид, че по-голямата част от местното население и туризма са съсредоточени в столицата на остров Мае –Виктория, съвсем естествено е да насочим вниманието ви към нея. Макар да е най-големият град в страната, той всъщност е най-малкият главен град в света. Намира се в североизточната част на Мае и е кръстен на британската кралица Виктория, управлявала по времето на колонизаторския период. Именно там са и седалищата на основните административни институции, както и международното летище на Сейшелските острови

В град Виктория се намират и повечето популярни забележителности на остров Мае, като сред тях са часовниковата кулаиндуисткият храм „Арул Миху Навасаки Винаяхар", католическа катедрала „Непорочно зачатие”, ботаническите градини.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин