Остров Порос - родното място на Посейдон - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Остров Порос - родното място на Посейдон
Автор: Peika.bg
Остров Порос - родното място на Посейдон

Порос е признат за един от най-красивите сред многобройните гръцки острови.

Той е част от Сароническите острови, които са разположени в едноименния залив на Егейско мореТе се намират на около 50 км южно от Пирея, главното пристанище на Атина. Според легендите именно Порос е мястото, където е роден богът на морето Посейдон.

Ако решите да посетите това красиво местенце, ще се потопите в спокойна атмосфера, изпълнена с борови гори, лимонови, портокалови и маслинови дръвчета, както и красиви плажове. Крайбрежието на острова е осеяно с магазинчета, уютни кафенета и ресторанти, така че може да сте сигурни, че няма да ви е скучно. Този малък, но живописен град крие в себе си китни къщи по калдъръмените си улици, както и богат избор от места за забавление

Остров Порос - родното място на Посейдон
Снимка: llee_wu/Flickr


На острова има много забележителности, които ще ви покажат историята и традициите на острова, като сред тях са Храмът на Посейдон (построен около 520 г. пр. н. е.), Археологическият музей, Музеят на фолклора и манастирът „Зоодоху Пиги“. По тесните улички на града ви чакат още красоти като символа на Порос – часовнаковата кула, от която се разкрива живописна гледка към морето
Остров Порос - родното място на Посейдон
Снимка: llee_wu/Flickr


Плажовете на Порос са прекрасни и със сигурност ще прекарате доста време в излежаване, слушайки нежния шум на вълните на морето. Ако ви стане прекалено топло пък, може да се разхладите сред боровите гори по крайбрежието или да изпиете студена напитка на някои плажен бар. 
Остров Порос - родното място на Посейдон
Снимка: Jorge Cancela/Flickr


Ако си падате по нощния живот, ви препоръчваме вечер да се насочите към заведенията на плажа. Ако сте любители на по-тихите и спокойни почивки пък, може да посетите заведенията във вътрешността на градчето.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин