Шотландският остров с население от 30 души - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Шотландският остров с население от 30 души
Автор: Peika.bg
Шотландският остров с население от 30 души
Снимка: flickr/Ronnie Robertson

Със сигурност не сте чували за малкия шотландски остров Фула. 

 

Той обаче е като излязло от приказките място и най-интересното е, че на него живеят повече понита, отколкото хора.

Фула е част от
Шетландските острови и е обитаван от едва 30 души и стотици миловидни понита. Малките кончета живеят там още от Бронзовата епоха и именно това островче се води родината на всеизвестната порода Шетландското пони. Този вид има дебела, пухкава козина и къси крака, и е доста умен. Някои от понитата дори се обучават и впоследствие се използват за водачи за хора със зрителни проблеми. Гледката на тези добродушни животни в комбинация със зеленината на острова, ще ви накарат да се влюбите в това малко късче земя.

Шотландският остров с население от 30 души
Снимка: flickr/Cj Hughson


Имайте предвид обаче, че за да стигнете до Фула, ще трябва да се придвижите с ферибот или със самолет. Също така, важно е да се отбележи, че удобни полети към тази дестинация има едва един-два пъти седмично. Веднъж щом се доберете до острова обаче, можете да си наемете малка колиба или да отседнете в някое бунгало. След това, буквално откъснати от останалата част от света, ще можете да се потопите изцяло в магичната и спокойна атмосфера на Фула.

Ще можете да се насладите на
впечатляващи гледки, красиво изваяни скали и изпълнени с живот зелени поляни. Освен това ще имате възможност да се уедините, да се разходите по крайбрежието, да се полюбувате на птиците и дори да видите някоя косатка.

Най-хубавото от всичко обаче е, че когато изпитате нужда от комуникацията с хора, можете да си побъбрете с някои от малцината местни жители – ще бъде интересно и за двете страни. Звучи прекрасно, нали? 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин