Островите Феникс – едно недокоснато от човека кътче - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Островите Феникс – едно недокоснато от човека кътче
Автор: Peika.bg
Островите Феникс – едно недокоснато от човека кътче
Снимка: flickr/KevGuy4101

Островите Феникс се намират в западната част на Тихия океан и представляват най-голямата защитена морска зона в света.

Това място е единият от 3-те архипелага, съставящи държавата Кирибати. Той крие пейзажи, способни мигновено да спрат дъха ви със своите кораловите острови, живописни сини лагуни и бели блестящи плажове, простиращи се докъдето ви стигне погледът. 

На тези острови можете да се насладите на истинската красота на Кирибати, далеч от стандартния модерен стил на живот и струпването на тълпи от хора. Там няма молове, трафик, замърсяване и сгради и дори лодките се броят на пръсти

Областта около островите Феникс се описва като последното място на земята, където океанът е чист, където подводните убежища са останали девствени и недокоснати от незапомнени времена.

На островите Феникс има огромно разнообразие на флора и фауна. Те са място за гнездене и за хранене на 19 вида диви морски птици, като в региона има и 500 вида риби и 120 вида корали. Там има и уникални водни течения, за които се смята, че играят важна роля в разпространението на морските животни по целия свят.

На островите Феникс има запазени останки от историята, отразяващи древната полинезийска и микронезийска култура. Има и находки от XIX в., доказващи китолова, а също се разбира и ролята на площта през Втората световна война и Студената война.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин