От какво са готови да се лишат хората, за да пътуват? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
От какво са готови да се лишат хората, за да пътуват?
Автор: Peika.bg
От какво са готови да се лишат хората, за да пътуват?

За много от нас осъществяването на мечтаното пътуване е свързано с лишаване от едно или друго нещо, с цел да спестим средства.

Нека разберем от какво най-често са готови да се лишат младите пътешественици, за да стигнат до плануваната дестинация и да си подарят незабравимо приключение!

Проучване на турската компания Contiki анкетира над 1500 пътешественици на възраст от 18 до 35 години за нещата, от които биха се отказали, в замяна на 6-месечно безплатно пътуване по света. Младите хора обикновено са известни със своя странен начин на живот, така че най-вероятно няма да бъде изненада, че мнозинството от тях с радост биха се отказали от комфорта си, за да могат да обиколят света.

Около 80% от анкетираните заявяват, че биха се отказали от ходенето на кино. Мнозинството от хората (77%) биха се простили с ходенето по кафета, 73% ще се въздържат от алкохол и посещението на барове, а 60% ще пропуснат храненето по заведения. Едва 41% обаче биха се отказали от използването на мобилен телефон. Само 1% от респондентите заявяват, че няма да се откажат от нищо в замяна на мечтаното пътуване.

Ако се учудвате защо толкова малко хора биха се лишили от телефона си, в същото проучване, 49% от хората заявяват, че прекарват между 8 и 10 часа на мобилното си устройство.

Въпреки по-младата възраст на респондентите, 73% от тях заявяват, че съжаляват, че не използват достатъчно възможностите, които им се предоставят. Може би поради това 83% от младежите в анкетата пътуват най-малко веднъж годишно, а 35% пътуват между три и пет пъти годишно.

Оказва се, че повечето хора прекарват часове в проучване, преди да вземат решение за пътуването си. 57% от анкетираните са прекарали от един до три часа проучване на местата за хранене, преди да посетят някоя нова дестинация. Една под 6% са хората, които никога не се информират предварително за местата, които ще посетят.

Половината от пътешествениците прекарат до три часа четене на онлайн ревюта за различни дестинации, докато 18% казват, че могат да прекарат до осем часа в търсете на места за настаняване, ресторанти и забележителности.

Спонтанността, присъща за 20-30-годишните, като че ли все по-често липсва. Наблюдава се тенденция за добре планирани и организирани пътешествия, дори сред младежите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин