Откриха първата по рода си изложба на "Мечо Пух" - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Откриха първата по рода си изложба на "Мечо Пух"
Откриха първата по рода си изложба на "Мечо Пух"

Оригиналните рисунки на „Мечо Пух“ са на показ в музея „Виктория и Албърт“ ( V&A) в Лондон за пръв път от близо 40 години този декември. 

Те са част от най-голямата изложба във Великобритания, посветена на Мечо Пух, Aлън Милн и Ърнест Шепърд. „Winnie-the-Pooh: Exploring a Classic“ е мулти-сензорна, игрална изложба, която изследва вълшебния свят на един от най-обичаните измислени герои на всички времена.

Изложбата разкрива истинските хора, взаимоотношенията и вдъхновенията зад харизматичното мече, звезда на най-популярната детска книга на всички времена и свят, представящ приятелството, простите радости и любопитната, но нежна природа на детското  въображение. Посетителите ще бъдат отведени на пътешествие, изследващо вълнуващото взаимодействие между текст и илюстрация, хвърлящо нова светлина върху творческото сътрудничество между Милн и Шепърд. Изложбата изследва способността на Милн да разказва истории, включително и прекрасната и хумористична употреба на езика. Тя също така разглежда как Шепърд създава трайни илюстрации, съчетаващи изразителна линия с бяло пространство и умерен хумор, съвпадащ с този на Милн. Посещаващите деца ще бъдат насърчавани да изследват собствената си креативност чрез изкуство и игра на думи.

Откриха първата по рода си изложба на "Мечо Пух"

В продължение на повече от 90-годишната история на популярната британска мечка, изложбата се разкрива архивите на V&A, компанията Walt Disney, издателство Егмонт, Shepard Trust и университета на Съри,  като представят около 230 творби от 1920 г. до наши дни. Показани са предмети от международно значение, сред които оригинални илюстрации, ръкописи, проби и ранни издания, писма, фотографии, рисунки, керамика и мода, всички с образа на този обичан герой и приятелите му: Кристофър Робин, Йори, Канга и Ру,  Прасчо, Заек и Тигър. За пръв път може да се види и  скица с молив,  с химикал и мастило на Мечо Пух, Кристофър Робин и Прасчо; Международни колекционери заемат двете работи специално за изложбата. Има и видео и аудио клипове, включително  запис от 1929 г. на Милн четящ „Мечо Пух“.

Откриха първата по рода си изложба на "Мечо Пух"

Сред най-голямата селекция от принтове и рисунки, изложбата включва широкомащабна семейна секция, която превъплъщава сцени от най-известните истории с много интерактивни елементи, за да заинтригува малките посетители, включително места за обличане като люимия си герой, дървета разказващи истории и др. Универсално разпознаваеми мотиви от Мечо Пух се представят също в изложбата като балони и чадъри, а думите на Милн са направени физически като игриви скулптури и 3-D поезия.

Откриха първата по рода си изложба на "Мечо Пух"

Сред акцентите са: ръкописът на Милн на Мечо Пух и страници от ръкописа на „House at Pooh Corner“ от библиотеката Wren в колежа Тринити, Кеймбридж. Портрети на Мечо Пух на Шепърд, направен чрез копиране на  реалните играчки на сина на Милн – Кристофър и оригиналните скици на горския пейзаж. Чаен Сервиз "Кристофър Робин", представен на принцеса Елизабет през 1928 г., зает от Нейно Величество Кралицата и нейната кралската колекция.Изключително голям брой оригинални рисунки с молив, химикал и мастило за двете книги, сред които и най-известните илюстрации.

Източник: ArtPrice

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин