Откриват обновените тракийските могили Хелвеция и Грифони - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div OperationKino Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Откриват обновените тракийските могили Хелвеция и Грифони

Още два обекта се появяват на туристическата карта в Долината на тракийските владетели. 

На 20.04.2017г. от  11:30 часа в района на двете тракийските могили "Хелвеция" и "Грифони", разположени в землището на гр. Шипка, община Казанлък, ще се проведе официалната церемония „Откриване на обектите“.

За жителите и гостите на Казанлък, които проявяват интерес да присъстват на тържественото откриване, Община Казанлък е осигурила безплатен транспорт. Автобусите ще потеглят към „Хелвеция“ и „Грифони“ в 11:00 часа, от северната страна на паркинга пред сградата на Община Казанлък (северната бариера на сградата).

Благодарение на дейностите по проект „Консервация, реставрация и социализация на тракийски могили „Хелвеция“ и „Грифони“ е опазено и социализирано част от богатото културно наследство в Долината на тракийските владетели. Проектът допринася за реставриране и запазване за бъдещите поколения на два уникални паметника на тракийската култура с национално значение и дава възможност те да бъдат достъпни за посещения от граждани и туристи.

Изградена е нова приемна сграда, която да служи за информационен център за обслужване на посетителите на тракийските могили „Грифони“, „Хелвеция“ и „Шушманец“. Районът около приемната сграда и гробниците е облагороден. Ще бъде разкрита зона за рекреация и малък паркинг.

Реализацията на проекта съхранява автентичния вид на обектите и същевременно осигурява социализацията им по съвременен и привлекателен за туристите начин.

47569

47570

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин
Error 503 Service Temporarily Unavailable

Временно Недостъпен 503

Бяхме информирани за възникналия проблем.


Ще отстраним наличния проблем във възможно най-кратко време.Можете да отидете на Начална страница