Откриват обновените тракийските могили Хелвеция и Грифони - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Откриват обновените тракийските могили Хелвеция и Грифони

Още два обекта се появяват на туристическата карта в Долината на тракийските владетели. 

На 20.04.2017г. от  11:30 часа в района на двете тракийските могили "Хелвеция" и "Грифони", разположени в землището на гр. Шипка, община Казанлък, ще се проведе официалната церемония „Откриване на обектите“.

За жителите и гостите на Казанлък, които проявяват интерес да присъстват на тържественото откриване, Община Казанлък е осигурила безплатен транспорт. Автобусите ще потеглят към „Хелвеция“ и „Грифони“ в 11:00 часа, от северната страна на паркинга пред сградата на Община Казанлък (северната бариера на сградата).

Благодарение на дейностите по проект „Консервация, реставрация и социализация на тракийски могили „Хелвеция“ и „Грифони“ е опазено и социализирано част от богатото културно наследство в Долината на тракийските владетели. Проектът допринася за реставриране и запазване за бъдещите поколения на два уникални паметника на тракийската култура с национално значение и дава възможност те да бъдат достъпни за посещения от граждани и туристи.

Изградена е нова приемна сграда, която да служи за информационен център за обслужване на посетителите на тракийските могили „Грифони“, „Хелвеция“ и „Шушманец“. Районът около приемната сграда и гробниците е облагороден. Ще бъде разкрита зона за рекреация и малък паркинг.

Реализацията на проекта съхранява автентичния вид на обектите и същевременно осигурява социализацията им по съвременен и привлекателен за туристите начин.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин