Отседнете в този френски замък от приказките! - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Отседнете в този френски замък от приказките!
Автор: Peika.bg

Мечтаете ли да поживеете в приказен замък или поне да надзърнете за малко в него? Всичко, което трябва да направите, е да опаковате багажа си и да тръгнете за Франция!

Когато семейство Уотърс купува Château Gudanes, резиденция от 18-ти век, в село Шато Вердун в Югозападна Франция, вижда само 4 от 94-те стаи, които замъкът притежава. Всички останали не са годни за живеене от 1850 г. Крейг и Карина Уотърс, заедно с децата си Жасмин и Бен, започват ремонтни работи през ноември 2013 г. Сега мисията на семейството е да превърне замъка в типичен френски хан.

"Искаме да запазим атмосферата и автентичността на замъка, колкото е възможно повече. Стилът ще бъде сравнително минималистичен", казва семейството за визията на замъка. Искат той да бъде място за почивка и спокойствие.

През почти петте години работа семейството споделя процеса по възстановяване. Château Gudanes е исторически паметник - неговият архитект е Жак Ан Габриел, който проектира "Place de la Concorde" в Париж, любимото място на Кралица Мария Антоанета в двореца Версай. Очарователната история на замъка от първите дни от обновяването му се разказва и в книга, написана от самата Карина Уотърс, която се предлага в магазина на замъка.

Гостите могат да останат в Château Gudanes през топлите месеци, за да "споделят летните дни и звездните нощи". Посетителите могат да помогнат с реставрационните работи, ако желаят, или да се разходят в замъка, да готвят в кухнята или да изследват района около него, който включва и град Тулуза. Предлагат се пакети за три, пет и седем нощи, а всички приходи отиват във фонда за обновяване. Повече информация за замъка можете да видите тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин